Juhlavuositoimikunta, kokous 6.4.2020

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 12 Järvenpää 70-juhlavuosi / Puiden istutus

JARDno-2020-809

Valmistelija

  • Sami Ylisaari, kulttuurijohtaja, sami.ylisaari@jarvenpaa.fi

Perustelut

Yhtenä juhlavuoden pysyvänä toteutuksena voidaan toteuttaa yhdessä kaupunkikehityksen kanssa puiden istutus valitulle alueelle. Teko jättää pysyvän ja kehittyvän jäljen sekä pieneltä osaltaan edesauttaa hiilineutraali kaupunki tavoitteeseen pääsemisessä. 

Istutuksen ympärille luodaan esim. viikonlopun ajan kestävä tapahtuma, jolla viestitään Järvenpään arvoja ja strategisia tavoitteita hyvin konkreettisen ja yhteisöllisen toiminnan kautta. Tapahtumalla ja istuksella tavoitellaan monipuolisia kohderyhmiä, jotka voivat kaupungin henkilöstön ohjeistuksella osallista istutukseen.

Suunnitelmasta on alustavasti keskusteltu kaupunkikehityksen kanssa ja mahdolliseen toteutukseen on sitouduttu. Oikean istutuspaikan löydyttyä kustannus itse tapahtumalle on pieni, sillä puiden pistokkaat ovat edullisia. Suurin osa kustannuksista tulee tapahtumasta ja sen mahdollisista sisällöistä sekä toimintaa osallistuvan henkilökunnan mukanaolosta. Suunnitteluvaiheen budjetti toteutukselle on 7500 €.

Ehdotus

Esittelijä

  • Heli Vastamäki, viestintäjohtaja, heli.vastamaki@jarvenpaa.fi

Juhlavuositoimikunta päättää hyväksyä puiden istutuksen suunitelman käynnistämisen ja toteutuksen kustannusarvion mukaisesti.

Päätös

Hyväksyttiin päätösesityksen mukaisesti.

Tiedoksi

Asianosaiset