Kaupunkikehityslautakunta, kokous 21.3.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 19 Hankinta / Infrarakentamisen rakennuttamispalvelut 

JARDno-2023-1549

Valmistelija

  • Petra Pantsar, hankintapäällikkö, petra.pantsar@jarvenpaa.fi

Perustelut

Järvenpään kaupunki on julkaissut Infrarakentamisen rakennuttamispalveluita koskevan EU-kynnysarvon ylittävän hankintailmoituksen Hilma- julkaisujärjestelmässä osoitteessa www.hankintailmoitukset.fi 18.1.2024 (ilmoituksen numero 2024-004368, TED numero 38030-2024).

Tarjouspyyntöasiakirjat julkaistiin Tarjouspalvelu.fi -toimittajaportaalissa, myös tarjoukset oli lähetettävä Tarjouspalvelu.fi -toimittajaportaalin kautta.

Määräaikaan 25.2.2024 23:59 mennessä kirjallisen tarjouksensa jättivät vertailutaulukossa näkyvät tarjoajat, vertailutaulukko on liitteenä.

Tarjouspyynnössä oli ilmoitettu, että tarjousten käsittely toteutetaan seitsemässä vaiheessa:

Hankintayksikkö

1. Tarjousten avaaminen

2. Tarjousten tarjouspyynnön mukaisuuden tarkistaminen

3. Tarjousten vertailu

4. Tarjoajan soveltuvuuden tarkistaminen niiltä tarjoajilta, jotka näyttäisivät olevan voittamassa tarjouskilpailun

5. Hankintapäätöksen teko ja päätöksestä ilmoittaminen

6. Voittaneen tarjoajan pakollisten poissulkuperusteiden tarkastaminen

7. Hankintasopimuksen solmiminen. Hankintasopimus syntyy vasta kirjallisen sopimuksen allekirjoittamisella.

 

Tarjousten tarjouspyynnön mukaisuus

Sitowisen tarjous ei täyttänyt vaatimuksia osa-alueen 4 osalta ja joudutaan hylkäämään tarjouspyynnön vastaisena. Tarkempi perustelu on liitteessä Soveltuvuus ja tarjouspyynnön mukaisuus.

Rakennuttajatoimisto HTJ Oy:n osalta asiakastyytyväisyyskyselyjä täsmennettiin suoraan arvioijilta puuttuvien tietojen vuoksi. Muilta osin tarjoukset todettiin tarjouspyynnön mukaisiksi.

 

Tarjousten vertailu, hankinnan ratkaisuperuste ja ratkaisu

Hankinnan ratkaisuperusteena oli tarjouspyynnössä ilmoitettu halvin hinta. Laatu on otettu huomioon asetetuissa tarjoajan soveltuvuusvaatimuksissa, palvelun/tavaran vähimmäisvaatimuksissa ja hankinnan kohteen kuvauksessa sekä hankintasopimuksen ehdoissa. Kilpailutuksen jokainen osakokonaisuus 1-5 vertailtiin erikseen.

Kilpailutuksen ratkaisun perusteella puitejärjestelyn jokaiseen osakokonaisuuteen valitaan etusijajärjestykseen enintään 5 toimittajaa, jollei kelpoisuusehdot täyttäviä tarjoajia tai hyväksyttyjä tarjouksia ole vähemmän. Valittujen toimittajien kanssa solmitaan puitejärjestelystä toimittajakohtaiset sopimukset.

Mikäli tilattavan palvelun (kertahankinta) ennakoitu arvonlisäveroton arvo on alle julkisista hankinnoista annetun lain tarkoittaman kansallisen kynnysarvon (60 000€, alv0%) sellaisena kuin se kulloinkin on voimassa, voi Tilaaja tilata palvelun haluamaltaan puitejärjestelyn kyseisessä osakokonaisuudessa mukana olevalta Palveluntuottajalta. Vaihtoehtoisesti Tilaaja voi käyttää kevennettyä kilpailutusta. Mikäli tilattavan palvelukokonaisuuden ennakoitu arvonlisäveroton arvo on vähintään julkisista hankinnoista annetun lain tarkoittaman ja kulloinkin voimassa olevan kansallisen kynnysarvon suuruinen (60 000€ alv0%), Tilaaja kilpailuttaa puitejärjestelyn kyseisen osakokonaisuuden Palveluntuottajat puitesopimuksen ja erikseen Tilaajan laatiman tarjouspyynnön ehtojen mukaisesti (kevennetty kilpailutus).

Hintavertailun lopputuloksen mukaisesti puitejärjestelyyn otetaan mukaan osakokonaisuuksittain etusijajärjestyksessä seuraavat toimittajat:

Osakokonaisuus 1 Kunnallistekniikan rakennuttaminen

  1. Welado Oy

  2. Rakennuttajatoimisto HTJ Oy

  3. FINNMAP Infra Oy

  4. Sitowise Oy

 

Osakokonaisuus 2 Viherrakennuttaminen

  1. FINNMAP Infra Oy

  2. Welado Oy

  3. Rakennuttajatoimisto HTJ Oy

 

Osakokonaisuus 3 Ympäristörakennuttaminen

Ei tarjouksia

 

Osakokonaisuus 4 Silta- ja taitorakenteet

  1. Rakennuttajatoimisto HTJ Oy

 

Osakokonaisuus 5 Siltojen ja muiden taitorakenteiden kuntotutkimukset

  1. A-Insinöörit Civil Oy

  2. Sitowise Oy

 

Kaupunki ei sitoudu kiinteisiin hankintamääriin sopimuskauden aikana.

Sopimus allekirjoitetaan vasta, kun hankintapäätös on lainvoimainen ja kun tarjoajilla on esittää henkilöstöä koskevat tiedot ja tiedot täyttävät tarjouspyynnössä vaaditut kriteerit. Sopimus sitoo kaupunkia vasta, kun molemmat osapuolet ovat sen allekirjoittaneet.

 

Tarjoajien soveltuvuus

Kaikkien tarjoajien todettiin täyttävän soveltuvuusvaatimukset. Tarjoajien soveltuvuustarkastus on liitteessä Soveltuvuus ja tarjouspyynnön mukaisuus.

 

Taloudelliset vaikutukset

Hankinnan arvo neljän (4) vuoden sopimuskaudella on 800 000 euroa.

 

Toimivalta

Voimassa olevien rahamääräisten ratkaisuvaltarajojen mukaan sopimuksessa, jossa useampivuotisten ostojen hankintapäätöksen tekijä määräytyy hankinnan kokonaisarvon mukaan ja jossa hankinnan arvo on yli 500 000 euroa, toimivalta on ao. lautakunnalla.

MA

Ehdotus

Esittelijä

  • Mikko Autere, kaupunkitekniikan johtaja, vs. kaupunkikehitysjohtaja, mikko.autere@jarvenpaa.fi

Kaupunkikehityslautakunta päättää:

1. valita hankinnan palveluntuottajiksi osakokonaisuuksittain hintavertailun lopputuloksen mukaisessa etusijajärjestyksessä kohdassa "Tarjousten vertailu, hankinnan ratkaisuperuste ja ratkaisu" luetellut palveluntuottajat

2. että kaupunki ei sitoudu kiinteisiin hankintamääriin sopimuskauden aikana

3. että hankinnasta tehdään sopimukset ajalle 1.4.2024 - 31.3.2028

4. että sopimus allekirjoitetaan vasta, kun hankintapäätös on lainvoimainen ja kun valitulla palveluntuottajilla on esittää henkilöstöä koskevat tiedot. Sopimus sitoo kaupunkia vasta, kun molemmat osapuolet ovat sopimuksen allekirjoittaneet

5. valtuuttaa kaupunkitekniikan johtajan allekirjoittamaan hankintasopimukset.
​​​​​

Kokouskäsittely:

vt. kaupunkikehitysjohtaja (Henkilötiedot poistettu, Kuntalaki § 140) selosti asiaa.   

Päätös

Hyväksyttiin päätösehdotuksen mukaisesti. 

Tiedoksi

Tarjoajat (tiedoksianto tehdään kilpailutusjärjestelmästä)