Kaupunginhallitus, kokous 22.1.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 11 Lausunto / Kuuleminen koskien kantelua Oinaskadun koulu-päiväkodin kiinteistön aitauksesta

JARDno-2023-1611

Valmistelija

  • Jan Mikkonen, tilasuunnittelun kehittämispäällikkö, jan.mikkonen@jarvenpaa.fi

Perustelut

Hanke: Oinaskadun päiväkoti ja koulu.

Hankesuunnitelma: Kaupunginhallitus 1.3.2021 § 38 "Oinaskadun hankesuunnitelman hyväksyminen ja valtuutus Mestaritoiminta Oy:lle"

Etelä-Suomen aluehallintovirastoon on saapunut kantelu, jossa katsotaan, ettei Järvenpään kaupunginhallituksen päätöstä ole noudatettu eikä Oinaskadun päiväkodin ja koulun pihaa ole aidattu kaupunginhallituksen hyväksymän hankesuunnitelman mukaisesti.

Oinaskadun päiväkoti ja koulun piha on jaettu siten, että varhaiskasvatuksen lapsille on oma piha-alueensa ja perusopetuksen lapsille omansa. Hankesuunnitelmaan on kirjoitettu, että koko piha on aidattu. Tällä on kuitenkin tarkoitettu päiväkodin/varhaiskasvatuksen leikkipihaa, joka on suunnitelmissa ja myös toteutettu suunnitelmien mukaisesti. Perusopetuksen lapsille suunnattuja pihoja ei ole koskaan aidattu. Päiväkodin leikkipiha on siis kokonaan aidattu. Koko pihaa ei voida aidata esim. pelastustien vuoksi.

Kantelun tekijä on kantelussaan esittänyt, että aitaamattomuus aiheuttaa lapsille vaaratilanteita. Aiheutuneet vaaratilanteet ovat johtuneet vanhempien ja huoltajien toimista, jotka ovat pysäköineet väärille paikoille. Tähän on reagoitu lähettämällä useita tiedotteita huoltajille sekä valjastamalla kaupungin pysäköinninvalvontaa paikalle aamuisin ja iltapäivisin, jolloin liikenne on runsainta, valistamaan aikuisia pysähtymis- ja pysäköintipaikoista. Nämä toimenpiteet ovat rauhoittaneet tilanteen.

Vaikka materiaalissa on ollut virheellinen sanamuoto/kirjaus, tarkoitus on ollut aidata vain päiväkodin piha, ei koko koulua (mm. pelastustien vuoksi) eli toteutus vastaa KH:n alkuperäistä tarkoitusta.

Kirjallinen lausunto piti alunperin toimittaa 15.12.2023 mennessä, mutta sairastumisien vuoksi lausunnolle haettiin lisäaikaa tammikuun 2024 loppuun asti.

Ehdotus

Esittelijä

  • Iiris Laukkanen, kaupunginjohtaja, iiris.laukkanen@jarvenpaa.fi

Kaupunginhallitus päättää antaa Etelä-Suomen aluehallintovirastolle kuvaustekstin mukaisen lausunnon koskien kantelua Oinaskadun koulu-päiväkodin kiinteistön aitauksesta.

 

Käsittely

Käsittelyn kuluessa esittelijä täydensi esitystekstiä seuraavasti:

"Kantelija on toimittanut asiassa 21.1. päivätyn kirjoituksen. Kirjoitus liitetään tämän asian oheismateriaaliksi.

Palvelualuejohtajalta pyydetyn lausunnon mukaan kirjoitus ei anna aihetta päätösehdotuksen muuttamiseen."

Päätös

Hyväksyttiin päätösehdotuksen mukaisesti esittelijän täydentämällä esitystekstillä.

Tiedoksi

AVI