Järvenpään Veden johtokunta, kokous 13.12.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 27 Järvenpään Veden kuukausiraportti 10/2023

JARDno-2023-1881

Valmistelija

  • Marketta Niemi, talousasiantuntija, marketta.niemi@jarvenpaa.fi

Perustelut

Valmistelijat: Marketta Niemi ja Ari Kaunisto

Järvenpään Vesi liikelaitoksessa on valmisteltu kuukausiraportti 1.1. - 31.10.2023 väliseltä ajalta. Raportti kuvaa talouden ja toimintojen kehitystä ja toteutumaa.

Tilasto ostetusta ja puhdistettavaksi toimitettavista vesimääristä on oheismateriaalina.

Tuloslaskelma- ja investointitaulukko 1 - 10 /2023 liitteenä 1.

Arvio talouden ja toiminnan kehittymisestä ja toteutumisesta

Käyttötalousosa

1.1.-31.10.2023 veden- ja jäteveden myynti osoittaa että tullaan jäämään myyntitavoitteesta tämän hetken tietojen mukaan n. 4 %.  Toteumaan vaikuttaa myös vesi- ja jätevesimaksujen sekä perusmaksujen hinnankorotukset 1.4.2023 alkaen. Alkuvuoden tammi- ja maaliskuun osalta jäteveden määrät ovat normaalia suuremmat johtuen sateista ja lumien sulamisista, mutta huhti-heinäkuun jätevesimäärät ovat normaalia pienemmät. Kuvesin jäteveden hinta laski 1.6. alkaen 2,2 snt/m3 mikä myös vaikuttaa toteumaennusteeseen. Investointikohteiden (Kuuselankatu) huuhtelut uusien linjojen työaikana ja käyttöönotossa on lisännyt mittaamattoman veden määrää. Tämän hetken arvion mukaan sitovaa toimintakatetta ei saavuteta vähentyneestä veden myynnistä johtuen. Kaupunginhallituksen 27.11.2023 hyväksymä ta-muutos 77 te tasausmaksuihhin (ent. eläkemenoperusteinen maksu) pienentää ylitystä.

Investointiosa

Kaupunkitekniikan ja Veden yhteishankkeista suurimpina hankkeina ovat Lehmustien as.alue, Kuuselankatu vh saneeraus, Ainolan keskus ja Keskustan alue. Pääosin investointikulut muodostuvat näistä kaupunkitekniikan hankkeista. Suunnittelun viivästymisen takia hankkeita ei päästä kuluvana vuonna aloittamaan Annitädinpihan, Pietilän yritysalueen, Sibeliusväylän eikä Stenbacka-Kyrölä LP osalla. Järvenpään Veden omina kohteina ovat Kaakkolan vesihuolto, Auertien vh, Kyrölän koulu vesihuollon siirto ja Sosiaalisairaalan jätevesipumppaamon saneeraus sekä jätevesipumppaamojen valmiuden parantaminen. 


Toimivalta mihin päätös perustuu: Hallintosääntö 23 § Vesiliikelaitoksen johtokunnan tehtävät ja toimivalta.

Ehdotus

Esittelijä

  • Ari Kaunisto, toimitusjohtaja, ari.kaunisto@jarvenpaa.fi

Johtokunta päättää merkitä tiedoksi Järvenpään Veden kuukausiraportin 1.1.-31.10.2023.

Käsittely:
Esittelijä esitteli asiaa. 

Päätös

Hyväksyttiin päätösehdotuksen mukaisesti.