Nuorisovaltuusto, kokous 27.9.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 56 Nuorisovaltuuston osallistuminen yleisöluentoon 8.11.2023

JARDno-2023-1381

Valmistelija

  • Noora Salo, nuorisotyöntekijä, noora.salo@jarvenpaa.fi

Perustelut

Vanhemmuuden vahvistaminen ja tukeminen - yleisöluento järjestetään 8.11. klo 18.00-19.30 Järvenpään Lukion keskusareenalla (Lukionkatu 1, 04410 Järvenpää). Yleisöluennossa vierailee Supernannyna tunnettu perhe- ja psykoterapeutti Pia Penttala. Vanhemmuus koetaan tämän päivän arjessa usein hyvin haastavana. Pia Penttala korostaa tavallisen arjen merkitystä ja arkijärjen käyttöä lasten kasvatuksessa. Vanhempi on lapsensa paras asiantuntija ja vanhemmuus on läsnäoloa, sanoo Pia Penttala. Luento järjestetään Järvenpään Opiston, Järvenpään kaupungin opetuspalveluiden ja Järvenpään kaupungin nuorisopalveluiden yhteistyönä. 

Osana luentoa klo 17.00-18.00 Järvenpään Lukion ruokalassa järjestetään palvelutori, jossa osallistujilla on mahdollisuus tutustua nuorten parissa toimiviin ammattilaisiin ja nuorille tarjottaviin palveluihin. Samanaikaisesti järjestetään liikuntasalissa painotusluokka-vanhempainilta 6. luokan oppilaiden huoltajille. 

Ehdotus

Esittelijä

  • Ville Sikström, ville.sikstrom@jarvenpaa.fi

Nuorisovaltuusto päättää

  1. Osallistua palvelutoriin ja yleisöluentoon ke 8.11.2023 
  2. Nimetä keskuudestaan työryhmän valmistelemaan tilaisuuteen puheenvuoron teemalla "Nuorten toiveita aikuisille" 

Päätös

Päätetään päätösehdotuksen mukaisesti. Puheenvuoron valmistelevat ja esittelevät Ville Sikström, Sami Ollinmäki, Hanna Ubina ja Sanni Veijalainen.