Kaupunkikehityslautakunta, kokous 15.6.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 42 Kaupunkikehityslautakunnan jäsenen nimeäminen Järvenpään vammaisneuvostoon vuosille 2023-2025

JARDno-2021-1618

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Jaana Immonen, hallinnon erityisasiantuntija, jaana.immonen@jarvenpaa.fi

Perustelut

Vammaisneuvostolta on tullut 7.9.2021 pyyntö nimetä edustajat ja heille varajäsenet jokaisesta lautakunnasta. Vammaisneuvosto on perustellut pyyntöä kuntalain § 28, jossa säädetään, että vammaisneuvostolle on annettava mahdollisuus vaikuttaa kunnan eri toimialojen toiminnan suunnitteluun, valmisteluun ja seurantaan asioissa, joilla on merkitystä vammaisten henkilöiden hyvinvoinnin, terveyden, osallisuuden, elinympäristön, asumisen, liikkumisen tai päivittäisistä toiminnoista suoriutumisen taikka heidän tarvitsemansa palvelujen kannalta.

Vaikuttamistoimielimet ovat edustamansa ryhmän kuulemis- ja vaikuttamiskanavia ja välittävät ryhmän näkemykset kunnan päätöksentekoon. Vaikuttamistoimielinten jäsenet eivät ole kunnan luottamushenkilöitä eikä jäsenten kelpoisuudesta säädetä laissa. Usein toimielimiin pyydetään edustajia kunnassa toimivista alan yhdistyksistä ja muista järjestöistä. 

Kaupunginhallitus on päätöksellään 21.9.2021 § 254 päättänyt pyytää lautakuntia nimeämään keskuudestaan edustajansa vammaisneuvostoon.

Ehdotus

Esittelijä

Olli Keto-Tokoi, Johtaja, olli.keto-tokoi@jarvenpaa.fi

Kaupunkikehityslautakunta päättää nimetä keskuudestaan jäsenen ja hänelle varajäsenen Järvenpään vammaisneuvostoon vuosiksi 2021-2023.

Käsittely

Tämä asia käsiteltiin § 97 jälkeen.

Puheenjohtaja ehdotti lautakunnalle, että lautakunta nimeäisi varsinaiseksi jäseneksi Marko Ekrothin ja hänen henkilökohtaiseksi varajäsenekseen Henri Kontkinin. Puheenjohtaja tiedusteli lautakunnalta, että voidaanko puheenjohtajan ehdotus hyväksyä yksimielisesti. Lautakunta totesi, että ehdotus voidaan hyväksyä yksimielisesti.

Päätös

Kaupunkikehityslautakunta nimesi Marko Ekrothin varsinaiseksi jäseneksi ja Henri Kontkinin hänen henkilökohtaiseksi varajäseneksi Järvenpään vammaisneuvostoon vuosiksi 2021-2023.

Valmistelija

  • Henna Koskelainen, hallinnon erityisasiantuntija, henna.koskelainen@jarvenpaa.fi

Perustelut

Järvenpään kaupungin vammaisneuvoston toimintasäännön mukaan vammaisneuvostoon tulee nimetä palvelualueiden lautakuntien sekä nuorisovaltuuston edustajat. Vaikuttamistoimielimet ovat edustamansa ryhmän kuulemis- ja vaikuttamiskanavia ja ne välittävät ryhmän näkemykset kunnan päätöksentekoon. Ne eivät ole kunnan varsinaisia toimielimiä, joista säädetään kuntalain 30 §:ssä. Järvenpään vammaisneuvosto on kuntalain mukainen vaikuttamistoimielin, jonka toiminnan tarkoituksena on vammaisten ja pitkäaikaissairaiden henkilöiden osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksien varmistaminen kuntalaisina. Vaikuttamistoimielinten jäsenet eivät ole kunnan luottamushenkilöitä eikä jäsenten kelpoisuudesta säädetä laissa. Usein toimielimiin pyydetään edustajia kunnassa toimivista alan yhdistyksistä ja muista järjestöistä. 

Kaupunginhallitus on päätöksellään 5.6.2023 § 146 päättänyt pyytää lautakuntia nimeämään keskuudestaan edustajansa vammaisneuvostoon.

HP

Ehdotus

Esittelijä

  • Harri Palviainen, Kaupunkikehitysjohtaja, harri.palviainen@jarvenpaa.fi

Kaupunkikehityslautakunta päättää nimetä keskuudestaan jäsenen ja hänelle varajäsenen Järvenpään vammaisneuvostoon vuosiksi 2023-2025.

 

Käsittely

Puheenjohtaja ehdotti lautakunnalle, että lautakunta nimeäisi varsinaiseksi jäseneksi Henri Kontkinin ja hänen henkilökohtaiseksi varajäsenekseen Katja Repon. Puheenjohtaja tiedusteli lautakunnalta, että voidaanko puheenjohtajan ehdotus hyväksyä yksimielisesti. Lautakunta totesi, että ehdotus voidaan hyväksyä yksimielisesti.

Päätös

Kaupunkikehityslautakunta nimesi Henri Kontkinin varsinaiseksi jäseneksi ja Katja Repon hänen henkilökohtaiseksi varajäseneksi Järvenpään vammaisneuvostoon vuosiksi 2023-2025.

 

Tiedoksi

Nimetyt, Järvenpään vammaisneuvoston sihteeri ja puheenjohtaja