Kaupunginhallitus, kokous 15.2.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 48 Sisäisen tarkastuksen toimintasuunnitelma 2023

JARDno-2023-215

Valmistelija

  • Henna Koskelainen, hallinnon erityisasiantuntija, henna.koskelainen@jarvenpaa.fi

Perustelut

Sisäinen tarkastus on riippumatonta ja objektiivista arviointi-​,​ varmistus-​ sekä konsultointitoimintaa,​ jonka tarkoituksena on tuottaa lisäarvoa organisaatiolle ja parantaa sen toimintaa. Sisäinen tarkastus tukee kaupungin johtoa tavoitteiden saavuttamisessa tarjoamalla järjestelmällisen lähestymistavan organisaation riskienhallinta-​,​ valvonta-​,​ johtamis-​ ja hallintoprosessien tehokkuuden arviointiin ja kehittämiseen.

Järvenpään kaupungin sisäinen tarkastus on ostettu tarkastuspalveluna vuodesta 2020 lähtien. Sisäisen tarkastuksen uusi vuoden mittainen sopimuskausi alkoi joulukuussa 2022 ja palveluntuottajaksi kilpailutuksen jälkeen valittiin BDO Oy. Sopimuksessa on mahdollisuus yhden vuoden optiokauteen.

Sisäisen tarkastuksen toimintasäännön mukaisesti sisäisen tarkastuksen tulee vuosittain laatia ja esitellä sisäisen tarkastuksen toimintasuunnitelma kaupunginjohtajalle, joka vie toimintasuunnitelman edelleen hyväksyttäväksi kaupunginhallitukselle. Tarkastusta suoritetaan toimintasuunnitelman mukaisesti. 

Vuoden 2023 toimintasuunnitelma on liitteenä (salassa pidettävä JulkL 24 § 1 mom 15-​k). 

IL

Ehdotus

Esittelijä

  • Iiris Laukkanen, hallintojohtaja, vt. kaupunginjohtaja, iiris.laukkanen@jarvenpaa.fi

Kaupunginhallitus päättää hyväksyä liitteenä olevan sisäisen tarkastuksen toimintasuunnitelman vuodelle 2023.

Päätös

Hyväksyttiin päätösehdotuksen mukaisesti. 

Tiedoksi

sisäinen tarkastaja