Hyvinvointilautakunta, kokous 6.5.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 39 Liikunta-avustusten myöntäminen 2021

JARDno-2021-493

Valmistelija

  • Tony Konkola, liikuntapäällikkö, tony.konkola@jarvenpaa.fi

Perustelut

Liikuntatoiminta-avustukset olivat haettavina 9.4.2021 mennessä. Avustusten hakemisesta oli ilmoitettu Järvenpään kaupungin ja liikuntapalveluiden kotisivuilla ja lehti-ilmoituksella.

Liikuntatoiminta-avustukset jaetaan sivistys- ja vapaa-aikalautakunnan kokouksessaan 6.2.2014 § 5 päättämien sääntöjen mukaisesti. Hyvinvointilautakunta päättää liikuntatoiminta-avustuksien jakamisesta avustusten hakusääntöjen mukaisesti harkinnanvaraisesti vuosittaisen talousarvion avustusmäärärahojen puitteissa ja talousarvion avustusohjeiden mukaisesti.

Määräaikaan mennessä saapui 25 perusavustushakemusta. Mikäli hakemus oli puutteellinen, liikuntapalvelut pyysi täydentämään puuttuvia avustushakemusliitteitä kirjallisesti. Puuttuvat avustushakemusliitteet on pyydetty toimitettavaksi liikuntapalveluihin 11.6.2021 mennessä.

Perusavustusehdotuksessa perusavustusten määrät perustuvat liikunta-avustussääntöjen pisteytysmenetelmään. 

Liikuntapalveluiden talousarvioon on vuonna 2021 varattu liikunta-avustuksiin 55 000 € (kuten vuonna 2020). Perusavustuksia ehdotetaan jaettavaksi 55 000 €.

Järvenpään kaupungin hallintosäännön mukaisesti liikuntatoiminta-avustusten jakamisesta päättää hyvinvointilautakunta.

Liitteenä ovat perusavustusta koskeva yhteenveto sekä esitys perusavustusten jakamisesta sekä oheismateriaalina toiminta- ja kohdeavustusten hakuohjeet 2021, Liikunta-avustussäännöt 2021 ja Avustuskuulutus 2021.

Ehdotus

Esittelijä

  • Kristiina Hannula, palvelualuejohtaja, kristiina.hannula@jarvenpaa.fi

Hyvinvointilautakunta päättää myöntää liikuntatoiminta-avustukset liitteenä olevan esityksen mukaisesti, kuitenkin ehdollisena niille liikuntaseuroille, joiden on toimitettava avustushakemuksen puuttuvat hyväksyttävät liitteet liikuntapalveluihin 11.6.2021 mennessä.

Päätös

Hyväksyttiin päätösehdotuksen mukaisesti.

Kokouskäsittely

Palvelualuejohtaja Kristiina Hannula esitteli asiaa.

Tiedoksi

Hakijat, hyvinvoinnin palvelualueen palvelualuejohtaja, liikuntapäällikkö, vapaa-aika- ja harrastuspalvelujen palvelupiste/palvelupäällikkö, liikuntapalveluiden asiantuntija