Nuorisovaltuusto, kokous 20.1.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 9 Nuorisovaltuuston edustajien valinta kaupunkikehityslautakuntaan

JARDno-2021-66

Valmistelija

  • Noora Salo, nuorisotyöntekijä, noora.salo@jarvenpaa.fi

Perustelut

Nuorisovaltuusto valitsee kaksi (2) edustajaa ja näille varajäsenet Järvenpään kaupungin kaupunkikehityslautakuntaan toimikaudelle 2021 - 2022.

Valintaa tehtäessä etusijalla ovat nuorisovaltuuston varsinaiset jäsenet. Edustajilla on lautakunnissa läsnäolo- ja puheoikeus.

Kaupunkikehityslautakunta vastaa kaupungin kokonaisetu huomioiden alueiden käytön suunnittelusta ja kaupungin maaomaisuudesta ja asuntopolitiikasta sekä elinkeino- ja työllisyyspolitiikasta.
Lisäksi lautakunta käsittelee kaavoitukseen jarakennuslupien käsittelyyn liittyvät merkittävät kaupunkikuvalliset asiat.
Kaupunkikehityslautakunta ohjaa ja päättää kaavoitukseen ja maankäyttöön,yleisten alueiden suunnitteluun ja toteutukseen, kartta- ja rekisteripalveluihin,liikennesuunnitteluun ja joukkoliikenteen hoitoon sekä asumis-, elinkeino- ja työllisyysasioihin liittyvistä asioista siltä osin kuin ne eivät ole lain tai muun säädöksen nojalla kaupunginvaltuuston tai -hallituksen toimivallassa. Lisäksi lautakunta vastaa kadunpidon järjestämisestä sekä tielainsäädäntöön ja pysäköinninvalvontaan liittyvistä asioista Kaupunkikehityslautakunnan tehtäviin kuuluu  lisäksi  kaupungin  vesihuoltoon  liittyvä  toiminta,  siltä  osin  kuin  se ei sisälly Järvenpään Veden johtokunnanalaiseen toimintaan.   

Lisäksi kaupunkikehityslautakunta asettaa nähtäville yleis- ja asemakaavaehdotukset, antaa vastineet mahdollisiin kaavoja koskeviin muistutuksiin ja valituksiin sekä hyväksyy muut kuin vaikutukseltaan merkittävät asemakaavat ja asemakaavan muutokset sekä suorittaa muut kaupunginhallituksen määräämät kaupungin kehittämiseen liittyvät tehtävät. Lautakunta on myös öljyvahinkojen torjuntalain tarkoittama kunnan öljyvahinkojen jälkitorjuntaviranomainen.

Nuorisovaltuuston edustajat ovat velvollisia raportoimaan lautakunnan päätöksistä seuraavassa nuorisovaltuuston kokousessa.

Mikäli ehdokkaita tulee enemmän kuin kaksi, valintapäätös tehdään suljetulla lippuäänestyksellä.

Ehdotus

Esittelijä

  • Anu Puro, nuorisopalvelujen päällikkö, anu.puro@jarvenpaa.fi

Nuorisovaltuusto valitsee keskuudestaan kaksi (2) edustajaa ja näille varajäsenet (2) kaupunkikehityslautakuntaan.

Päätös

Nuorisovaltuusto valitsee edustajikseen kaupunkikehityslautakuntaan Veera Männistön ja Arttu Kauniskankaan. Heidän varaedustajikseen valittiin Patrick Tiihonen ja Niko Kotilainen.

Kokouskäsittely

Ehdolle edustajiksi/varaedustajiksi asettuivat Niko Kotilainen, Patrick Tiihonen, Veera Männistö, Santtu Wilkman, Arttu Kauniskangas ja Juho Kosunen.

Ehdolle asettuneet pitävät lyhyet esittelypuheenvuorot, jonka jälkeen äänestys suoritetaan caseM -kokousympäristössä.

Äänestyksessä äänet jakautuivat seuraavasti: Veera Männistö (7), Niko Kotilainen (2), Patrick Tiihonen (2), Arttu Kauniskangas (2), Santtu Wilkman (1) ja Juho Kosunen (1). Äänestyksen tuloksen perusteella todettiin, että Veera Männistö valitaan nuorisovaltuuston edustajaksi ja tasatulokseen (2 ääntä) tulleiden osalta järjestetään uusintaäänestys.

Toisella äänestyksellä äänet jakautuivat seuraavasti: Arttu KAuniskangas (6), Niko Kotilainen (6) ja Patrick Tiihonen (3). Todettiin, että Patrick Tiihonen tulee valituksi nuorisovaltuuston varaedustajaksi ja tasatulokseen tulleiden ehdokkaiden osalta järjestetään uusintaäänestys varsinaisen edustuksen osalta.

Kolmannessa äänestyksessä äänet jakautuivat seuraavasti: Arttu Kauniskangas (8) ja Niko Kotilainen (7).