§ 15 Kittiläntie, katusuunnitelman hyväksyminen

Lataa 

JARDno-2023-1791

Päätöspäivämäärä

26.7.2024

Päätöksen tekijä

Suunnittelupäällikkö

Päätöksen peruste

Toimivalta perustuu kaupunkikehityksen palvelualueen toimintasääntöön (kaupunkikehityslautakunta 13.6.2024 § 38), jonka mukaan suunnittelupäällikkö päättää katusuunnitelmista, niihin liittyvistä liikenteenohjaussuunnitelmista ja muiden yleisten alueiden suunnitelmista sekä niiden muutoksista (MRL 85 §).

Kuvaus

Katusuunnitelmaehdotuksen sisältö

Suunnittelukohde sijaitsee Järvenpään 14. kaupunginosassa, Pietilä.

Katusuunnitelmaehdotus piir.nro 6020-220-2 ja -5 koskee voimassa olevan asemakaavan mukaista Kittiläntien katualuetta. Alue on nykyisellään pääosin rakentumatonta. Asemakaava-alueen itäreunalla Kittiläntien katualue liittyy nykyisiin Kittiläntien sekä Sammalvaarantien yksityisteihin ja lännessä Soolokadun katualueeseen. Kittiläntien etelä- ja pohjoispuolelle sijoittuvat yrityskiinteistöt.

Katusuunnitelmaehdotus on voimassa olevan asemakaavan mukainen (JARDno-2023-160, kaavatunnus 140007).

Katusuunnitelmaehdotuksessa Kittiläntie on esitetty 7,0 metriä leveänä. Kadun eteläreunaan on esitetty ajoradasta reunakivellä erotettu 3,5 metriä leveä yhdistetty jalankulun ja pyöräilyn väylä kiinteistön tonttiliittymään saakka (noin paalu 52). Tonttiliittymän jälkeen ajoradan eteläpuolelle on esitetty 1,0 metriä leveä piennar.

Ajoradan ja jk+pp:n päällysteeksi on esitetty asfalttia noin paalulle 106 saakka. Noin paalulta 106 eteenpäin suunnittelualueen rajaan saakka ajoradan päällysteeksi on esitetty mursketta.

Rauna-alueet on esitetty istutettavaksi niittykasvillisuudella. Pohjoispuolen reuna-alueen leveydeksi on esitetty 3,0 metriä. Eteläpuoleisen reuna-alueen leveydeksi on esitetty 2,5 metriä jalankulku- ja pyörätien osuudelta sekä 5,0 metriä siitä itäänpäin.

Kittiläntien ajorata on esitetty toteutettavaksi kaksipuolisesti sivukaltevana. Kadun tasaus on esitetty pääosin nykyisen maanpinnan alapuolelle. Tasaus liittyy nykyisten Kittiläntien ja Sammalvaarantien tasaukseen suunnittelualueen loppupäässä. Tasaus on yhteensovitettu alueelle sijoittuvien yritysten suunnitelmien kanssa.

Kittiläntien hulevedet on esitetty johdettavaksi pintakallistuksin reuna-alueiden ojapainanteisiin sekä Soolokadun hulevesiviemäriin.

Kittiläntie on esitetty valaistuna.

Katusuunnitelmaehdotus ja nähtävilläolo

Kittiläntien katusuunnitelmaehdotus piir.nro 6020-220-2 ja -6 on ollut julkisesti nähtävillä 4. - 17.10.2023 välisenä aikana.

Katusuunnitelmaehdotuksesta on jätetty yksi (1) muistutus nähtävilläoloaikana.

Muistutuksessa 1 on ehdotettu, että lumitilan sekä tasoeron poistamiseksi sujuvamman ratkaisun saisi reunakiven sijaan jättämällä ajoradan ja pyörätien väliin viherkaistan.
Muilta osin muistutus ei koske Kittiläntien katusuunnitelmaehdotusta.

Vastine: Svengin yritysalueen pohjoisosan suunnitelmat on sovitettu alueelle sijoittuvien toimijoiden suunnitelmien kanssa yhteen. Tällöin reunaehdot muun muassa kadun korkomaailman suhteen ovat sitovia. Kittiläntien katutilan leveys ei mahdollista esitetyllä tasauksella viherkaistan toteuttamista ajoradan ja yhdistetyn jalankulun ja pyöräilyn väylän välille. Reunakiven tarkoituksena on ohjata kadun hulevedet hulevesiviemäriin.

Kohteen sijoittuessa yritysalueelle, on suunnitellun kadun laatutaso sekä tulevat kunnossapidon ja hoitotoimenpiteiden kustannukset haluttu pitää maltillisena. Kittiläntien jalankulku- ja pyöräilyväylä on lyhyt, päättyvä osuus. Katualueen lumet on tarkoitus aurata kadun vierialueille, jossa niille on varattu yhtenäinen, laajempi lumitilavaraus kuin mitä välikaistalle olisi mahdollista toteuttaa tai saavuttaa.

Muistutus ei aiheuta päivitystarpeita katusuunnitelmaehdotukseen.

Taloudelliset vaikutukset

Kittiläntien kunnallistekniikan rakentamiskustannukset ovat noin 210 000 euroa (alv. 0 %), joista kadun rakentamiskustannukset ovat noin 110 000 euroa (alv. 0 %) ja vesihuollon noin 100 000 euroa (alv. 0 %).

Kohteen rakentaminen on ajoitettu kaupungin investointiohjelmassa vuodelle 2024-2025.

Päätös

Päätän hyväksyä Kittiläntien katusuunnitelmaehdotuksen piir.nro 6020-220-2 ja -6 sekä siihen liittyvän liikenteenohjaussuunnitelman piir.nro 6020-340-2.

Maankäyttö- ja rakennuslain 202 §:n nojalla tämä päätös on täytäntöönpanokelpoinen ennen muutoksenhakuajan päättymistä.

Allekirjoitus

Suunnittelupäällikön poissa ollessa projektipäällikkö Johanna Jääskeläinen

Organisaatiotieto

Kaupunkitekniikka