Kaupunginhallitus, kokous 3.6.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 160 Yhtiökokouskutsu 17.6.2024 / Koha-Suomi Oy

JARDno-2023-892

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Henna Koskelainen, hallinnon erityisasiantuntija, henna.koskelainen@jarvenpaa.fi

Perustelut

Koha-Suomi Oy on kutsunut osakkeenomistajat varsinaiseen yhtiökokoukseen, joka pidetään 19.6.2023. Kaupunginhallituksen on tarpeen päättää yhtiökokousedustajasta.

Varsinaisen yhtiökokouksen asialistalla ovat mm. tilinpäätös, toimintakertomus ja tilintarkastuskertomus. Lisäksi päätetään hallituksen jäsenten lukumäärä sekä hallituksen puheenjohtaja ja jäsenet.

Tietohallintojohtaja on 2.6.2022 § 8 viranhaltijapäätöksellään päättänyt, että Järvenpään kaupunki lunastaa Koha Suomi Oy:n osakkeita. Koha-Suomi Oy:lla ei ole vielä nimetty yhteisön vastuuhenkilöä.

LR

Ehdotus

Esittelijä

Iiris Laukkanen, kaupunginjohtaja, iiris.laukkanen@jarvenpaa.fi

Kaupunginhallitus päättää

  1. nimetä Koha-Suomi Oy:n yhtiökokousedustajaksi lakimies Antti Ali-Siston ja varalle vs. kaupunginlakimies Eveliina Taipaleen.
  2. oikeuttaa kaupunginjohtajan päättämään yhtiökokousedustajasta edellisten ollessa estynyt.
  3. antaa yhtiökokousedustajalle toimiohjeen tehdä muissa asioissa osakasaloitteen osakassopimuksen päivittämisestä.

 

Päätös

Hyväksyttiin päätösehdotuksen mukaisesti. 

Valmistelija

  • Riitta Murtokare, hallinnon asiantuntija, riitta.murtokare@jarvenpaa.fi

Perustelut

Koha-Suomi Oy on kutsunut osakkeenomistajat varsinaiseen yhtiökokoukseen, joka pidetään 17.6.2024 Mikkelissä. Kokoukseen on myös mahdollisuus osallistua Teamsin välityksellä. Kaupunginhallituksen on tarpeen päättää yhtiökokousedustajasta.

Varsinaisen yhtiökokouksen asialistalla ovat mm. tilinpäätös, toimintakertomus ja tilintarkastuskertomus. Päätetään hallituksen jäsenten lukumäärä, valitaan hallituksen jäsenet ja hallituksen puheenjohtaja sekä valitaan jäsenet nimeämistoimikuntaan. Lisäksi käsittelyssä on palvelumaksun korotus sekä osakassopimuksen päivittäminen. Osakassopimuksen muutosta ei tulla vielä kevään 2024 yhtiökokouksessa hyväksymään.  Osakassopimusta on tarkoitus edelleen muokata saatujen kommenttien perusteella, jonka jälkeen osakaskunnat vievät osakassopimusten muutokset osakaskuntien sisäiseen päätöksentekoon oman hallintosääntönsä mukaisessa järjestyksessä.

Kirjastopalveluiden päällikkö Katariina Järveläisen kanssa on sovittu, että hän toimii Koha-Suomi Oy:n vastuuhenkilönä ja varahenkilönä tietohallintojohtaja Seppo Oksa.  Vastuuhenkilö huolehtii yhteisön seurannasta ja raportoi siitä tarvittaessa kaupunginjohtajalle. Vastuuhenkilö antaa lausunnon yhtiökokousedustajalle annettavista toimiohjeista ja toimii yhtiökokousedustajana, ellei muuta ole määrätty. Vastuuhenkilöllä ei ole huomauttamista kokouskutsussa esitetyn johdosta.

SF

Ehdotus

Esittelijä

  • Iiris Laukkanen, kaupunginjohtaja, iiris.laukkanen@jarvenpaa.fi

Kaupunginhallitus päättää

  1. nimetä Koha-Suomi Oy:n yhtiökokousedustajaksi tietohallintojohtaja Seppo Oksan
  2. oikeuttaa kaupunginjohtajan päättämään yhtiökokousedustajasta edellisten ollessa estynyt.

Päätös

Hyväksyttiin päätösehdotuksen mukaisesti.

Tiedoksi

Koha-Suomi Oy, nimetty