§ 4 Pysäköinnintarkastajan viran määräaikainen täyttäminen

Lataa 

JARDno-2023-194

Päätöspäivämäärä

5.6.2024

Päätöksen tekijä

Hallintojohtaja

Päätöksen peruste

Järvenpään kaupungin hallintosääntö 49.5 § (hyväksytty kaupunginvaltuustossa 21.6.2021 § 53): "Muilta osin palvelualuejohtajat,​ asiakkuusjohtajat,​ avainalueen johtajat tai toimintayksiköiden päälliköt valitsevat alaisensa henkilöstön."

 

Kuvaus

Järvenpään kaupunginhallitus on kokouksessaan 6.2.2023 § 42 perustanut kolmannen pysäköinnintarkastajan viran. Laki kunnan ja hyvinvointialueen viranhaltijasta (304 /2003) 3 §:n mukaan viranhaltija otetaan virkasuhteeseen toistaiseksi tai määräajaksi. Viranhaltija voidaan ottaa virkasuhteeseen määräajaksi vain,​ mikäli viranhaltija tätä itse pyytää tai jos määräajaksi ottamisesta erikseen säädetään taikka tehtävän luonne,​ sijaisuus,​ avoinna olevaan virkasuhteeseen kuuluvien tehtävien hoidon järjestäminen tai muu näihin rinnastettava kunnan tai hyvinvointialueen toimintaan liittyvä määräaikaista virkasuhdetta edellyttävä seikka sitä vaatii. Pysäköinnintarkastajan virka täytettiin määräajaksi 1.3.-​ 30.6.2024.

Viran määräaikaisen täyttämisen jatkaminen on kuitenkin edelleen tarpeen, sillä tehtävien hoidon järjestäminen ja toiminnan jatkuvuuden turvaaminen sitä vaativat. Virka on tarkoitus täyttää ajaksi 1.7.-31.12.2024.

Määräajan peruste on edellä mainitun lain kohdan mukainen virkasuhteeseen kuuluvien tehtävien hoidon järjestäminen ja toiminnan jatkuvuuden varmistaminen kyseisellä ajanjaksolla. 

Viran kelpoisuusehtona on laki pysäköinninvalvonnasta (727/2011) 12 §:n perusteella tarkastajalle kuuluvien tehtävien hoitamiseen tarpeellinen liikennettä ja joutokäyntiä koskevien sääntöjen tuntemus. Lisäksi edellytyksenä on AB-​ajokortti. Virkaa täytettäessä on erityisten kelpoisuusehtojen lisäksi huomioitava perustuslain (731 /1999) 125 §:ssä säädetyt yleiset nimitysperusteet julkisiin virkoihin eli taito,​ kyky ja koeteltu kansalaiskunto.

Päätös

Päätän valita Järvenpään kaupungin pysäköinnintarkastajan virkaan määräajaksi 1.7. -​31.12.2024 Heikki Hartikan.

Työehdot määräytyvät KVTES:n mukaan, ja ne tarkennetaan virkamääräyksessä.

 

Allekirjoitus

Sari Forsström, hallintojohtaja

Organisaatiotieto

Hallintopalvelut