Järvenpään Veden johtokunta, kokous 8.5.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 10 Verkostopäällikön (Järvenpään Vesi) viran täyttäminen

JARDno-2024-515

Valmistelija

  • Sanna Tykkä, HR-kehittämisasiantuntija, sanna.tykka@jarvenpaa.fi
  • Ari Kaunisto, toimitusjohtaja, ari.kaunisto@jarvenpaa.fi

Perustelut

Järvenpään Veden verkostopäällikön viran täyttäminen

Järvenpään Veden verkostopäällikön virka on ollut haettavana 5.4. - 19.4.2024. Virka on ollut haettavana mm. Järvenpään kaupungin nettisivuilla, Facebookissa, Linkedlnissä ja TE-keskuksen sivuilla. Verkostopäällikön kelpoisuusehtona on ollut soveltuva korkeakoulututkinto. Virkaa täytettäessä on erityisten kelpoisuusehtojen lisäksi huomioitava perustuslain 125 §:ssä säädetyt yleiset nimitysperusteet julkisiin virkoihin eli taito, kyky ja koeteltu kansalaiskunto.

Virkaan haki määräajassa 16 hakijaa. Hakijoiden koulutus- ja työkokemustiedot kokonaisuudessaan löytyvät sähköisistä hakemuksista. Kaikki hakijat täyttivät virassa säädetyt kelpoisuusehdot ja tehtävään vaaditun teoreettisen pohjan. Hakijoiden antamiin tietoihin pohjautuvan ansiovertailun perusteella haastatteluun kutsuttiin 6 hakijaa, joista yksi veti hakemuksensa pois.

Haastattelijoina toimivat toimitusjohtaja ja hr-kehittämisasiantuntija.

Julkaistun hakuilmoituksen pohjalta viran kelpoisuusehdoksi määritettiin soveltuva korkeakoulututkinto. Eduksi katsottiin kokemus ICT- taidoista ja erikoisohjelmista. Eduksi katsottiin myös vesihuoltoalan laajamittainen kokemus, hyvät sosiaaliset taidot, asiakaspalveluhenkisyys sekä aktiivinen ja kehittävä työote. Tehtävässä arvostetaan tuntemusta kunta/kaupunkiorganisaation toimintamalleista. Erityisosaamisena katsotaan eduksi vesihuollon ja kiinteistöjen lvi-tekniikan osaaminen, koska tehtävään sisältyy paljon suunnittelijoiden, rakentajien ja urakoitsijoiden ohjaamista ja neuvontaa. Lisäksi asennuksia tehdään yksityisten kiinteistöjen tiloissa (vesimittarit, tonttijohtojen asennukset ja saneeraukset).

Virka sisältää esihenkilötyötä, joten se vaatii myös läheistä vuorovaikutusta ja ohjausta tiimiläisiin, sekä toimistolla että maastossa. Työaika on pääsääntöisesti klo 7.00–15.30, mutta tehtävän luonteen vuoksi on tarpeen olla joustava työaikojen suhteen ajoittain. 

Hakemusten, haastattelujen ja ansiovertailun sekä perustuslain 125 § mukaisten yleisten nimitysperusteiden eli taidon, kyvyn ja koetellun kansalaiskunnon kokonaisarvioinnin nojalla soveltuvin ja sopivin Järvenpään Veden verkostopäällikön virkaan on (henkilötiedot poistettu, kuntalaki § 140). Lisäksi työkokemuksensa vesihuolto- ja esihenkilötehtävissä, aiempien opintojen ja osaamisensa sekä henkilökohtaisten ominaisuuksiensa perusteella kyvykkäin hoitamaan avoinna olevaa virkaa.

Viran tehtävien hoitamisen voi aloittaa 1.6.2024 alkaen tai sovitusti, huomioiden päätökseen liittyvän oikaisuvaatimusajan.

Tarkempi kuvaus on oheismateriaalin liitteissä.

Ehdotus

Esittelijä

  • Ari Kaunisto, toimitusjohtaja, ari.kaunisto@jarvenpaa.fi

Järvenpään Veden johtokunta päättää 

  1. valita (henkilötiedot poistettu, kuntalaki § 140) Järvenpään Veden verkostopäällikön virkaan. 
  2. valita varasijalle (henkilötiedot poistettu, kuntalaki § 140).
  3. että virassa noudatetaan kuuden kuukauden koeaikaa.
  4. että työehdot määräytyvät TS mukaan ja ne tarkennetaan virkamääräyksessä.

Päätös

Hyväksyttiin päätösehdotuksen mukaisesti. 

Kokouskäsittely

Toimitusjohtaja Ari Kaunisto selosti asiaa. 

Tiedoksi

Verkostopäällikön virkaa hakeneet, kirjaamo