Opetus- ja kasvatuslautakunta, kokous 23.4.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 18 Liittyminen Hansel oppimateriaalit puitejärjestelyyn

JARDno-2024-508

Valmistelija

  • Tony Åkerberg, tony.akerberg@jarvenpaa.fi

Perustelut

Järvenpään kaupungin esi- ja perusopetuksen sekä toisen asteen oppimateriaali hankinnat on toteutettu Kuntien Tiera ja Hansel Oy:n yhteishankintojen kautta. Molemmat yhteishankinnat ovat tulossa päätökseen vuoden 2024 loppupuolella. Hansel Oy on kilpailuttanut esi- ja perusopetuksen sekä toisen asteen oppimateriaalit toimittajan ja tämä puitejärjestely on jatkoa Hansel Oppikirjat ja niihin liittyvät oheismateriaalit 2020–2022 (2024) -puitejärjestelylle, johon kuulumme ja joka päättyy 15.11.2024. 

Järvenpään kaupungin tarve esi- ja perusopetukse sekä toisen asteen oppimateriaali palveluille on arviolta 2,9 milj euroa 4 vuoden sopimuskaudelle laskettuna. Hankintapalvelut arvioi, että yhteishankintaan liittyminen on tarkoituksenmukaista huomioon ottaen hankinnasta aiheutuvat prosessikustannukset ja hankittavan palvelun laadun. Valmistelussa on kuultu opetuksen ja kasvatuksen palvelualueen palvelualuejohtajaa, opettajia ja rehtoreita. 

Liittymisilmoitus on toimitettava Hansel Oy:lle viimeistään 17.5.2024 mennessä.

Perustelut:

Hansel Oy:n puitejärjestelyn kautta saadaan käyttöön esi- ja perusopetuksen sekä toisen asteen opetuksessa tarvittavat oppimateriaalit sekä kaikki tuotteiden tilaamiseen ja toimittamiseen liittyvät palvelut. Puitejärjestelyn kautta on saatavilla laaja valikoima eri kustantajien ja sisällöntuottajien oppimateriaaleja painettuna ja digitaalisena.

Toimivalta: 

Hallintosäännön liitteen 1. käyttötalousosan mukaan yli 500 000 euron hankinnoissa toimivalta on lautakunnalla. 

Ehdotus

Esittelijä

  • Merja Narvo-Akkola, palvelualuejohtaja, merja.narvo-akkola@jarvenpaa.fi

Opetus- ja kasvatuslautakunta päättää:

  1. liittyä Hansel Oy:n  Esi- ja perusopetuksen oppimateriaalit 2024–2026 (2028) ja Toisen asteen oppimateriaalit 2025–2027 (2029) puitejärjestelyihin.
  2. että, tämä päätös pannaan täytäntöön vasta, kun hankintapäätökset ovat saaneet lainvoiman ja hankinta tulee osapuolia sitovaksi, kun sopimukset on allekirjoitettu.
  3. valtuuttaa palvelualuejohtajan allekirjoittamaan sopimukset.

 

Käsittely:
Opetusjohtaja selosti asiaa. 

Päätös

Hyväksyttiin päätösehdotuksen mukaisesti. 

Tiedoksi

Koulujen rehtorit/koulusihteerit, Hankintapalvelu, Talouspalvelut, opetusjohtaja