§ 5 Perusparantamisen puoltolausunto: Asuntosäätiön Asumisoikeus Oy / Tupalantie 20

Lataa 

JARDno-2024-553

Päätöspäivämäärä

11.4.2024

Päätöksen tekijä

Johdon erityisasiantuntija

Päätöksen peruste

Kaupunkikehityslautakunta 14.12.2023 § 80 

Kuvaus

Asuntosäätiön Asumisoikeus Oy on jättänyt kaupungile hakemuksen puoltolausunnon saamiseksi perusparannushankkeeseen. Kunnan on otettava lausunnossaan kantaa hankkeen soveltuvuuteen asuntokantaan ja asuntomarkkinatilanteeseen.

Kyseessä on vuonna 1996 valmistunut kerrostalokohde. Kohde sijaitsee osoitteessa Tupalantie 20, 04400 Järvenpää, jossa on yhteensä 16 asumisoikeusasuntoa. 

ARA:n Asuntomarkkinakatsauksessa 2/2023 arvioidaan asumisoikeusasuntojen ajankohtaista markkinatilannetta. ARA:n aso-indeksin mukaan Järvenpää kuuluu melko kireään markkinaluokkaan asumisoikeusasumisessa, eli asumioskeiusasunnoille on kysyntää Järvenpäässä. Järvenpää sijaitsee kasvavalla metropolialueella, jossa on kysyntää monipuolisille asumisen vaihtoehdoille. Asumisoikeusasuminen toimii  tärkeänä instrumenttina monipuoliselle asuntokannalle.

Kohde sijaitsee keskeisellä paikalla Järvenpäässä palveluiden ja kulkuyhteyksien äärellä. Perusparantaminen on kuntoarvion mukaan ajankohtainen. Se lisää kohteen käyttäarvoa sekä lisää myös asumisviihtyisyyttä.

Päätös

Päätän puoltaa yllä olevin perustein hakemusta.

Allekirjoitus

Erityisasiantuntija Sisältää henkilötietoja

Organisaatiotieto

Kaupunkikehitys