§ 4 Perusparantamisen korkotukilainahakemus / Asuntosäätiön Asumisoikeus Oy / Tupalantie 6 / 21.3.2024

Lataa 

JARDno-2024-423

Päätöspäivämäärä

22.3.2024

Päätöksen tekijä

Johdon erityisasiantuntija

Päätöksen peruste

Kaupunkikehityslautakunta 14.12.2023 § 80

Kuvaus

Asuntosäätiön Asumisoikeus Oy on jättänyt kaupungille hakemuksen puoltolausunnon saamiseksi perusparannushankkeeseen. Kunnan on otettava lausunnossaan kantaa hankkeen soveltuvuuteen kunnan asuntokantaan ja asuntomarkkinatilanteeseen.

Kyseessä on vuonna 1996 valmistunut kerrostalokohde. Kohde sijaitsee osoitteessa Tupalantie 6, 04400 Järvenpää (186-1-137-18). Kohteessa on yhteensä 18 asumisoikeusasuntoa.

ARA:n Asuntomarkkinakatsauksessa 2/2023 arvioidaan asumisoikeusasuntomarkkinoiden ajankohtaista tilannetta. ARA:n aso-indeksin mukaan Järvepää kuuluu melko kireään markkinaluokkaan asumisoikeus asumisessa eli asumisoikeusasunnoille on kysyntää Järvenpäässä. Järvenpää sijaitsee kasvavalla metropolialueella, jossa on kysyntää monipuolisille asumisen mahdollisuuksille. Asumisoikeuskohteet toimivat tärkeänä tasapainottavana instrumenttina monipuoliselle asuntokannalle.

Kohde sijaitsee keskeisellä paikalla Järvenpäässä. Perusparantaminen on kuntoarvion mukaan ajankohtainen. Perusparantaminen lisää kohteen käyttöarvoa ja lisää asumisviihtyvyyttä. Kohteessa ei ole tyhjäkäyttöä, mikä osaltaan puoltaa kohteen perusparantamista.

Päätös

Päätän puoltaa selostusosassa olevin perustein hanketta.

Allekirjoitus

Erityisasiantuntija Sisältää henkilötietoja

Organisaatiotieto

Kaupunkikehitys