§ 1 Pianonsoiton opetuksen opiskelijaksi ottaminen Järvenpään Opistossa

Lataa 

JARDno-2024-347

Päätöspäivämäärä

5.3.2024

Päätöksen tekijä

Järvenpää Opiston rehtori

Päätöksen peruste

Hyvinvoinnin palvelualueen toimivallan siirtäminen (Hyvo 4.5.2022 § 25)

Kuvaus

Järvenpään Opisto järjestää vapaan sivistystyön piiriin kuuluvaa pianonsoiton yksityisopetusta. Koska pianonsoiton opiskelu on tasolta toiselle etenevää, pitkäjänteistä harjoittelua, piano-opiskelijoille on tarjottu mahdollisuus ilmoittautua ennakkoon seuraavan lukuvuoden opetukseen. Näin heille on taattu mahdollisuus jatkaa pianonsoiton opiskelua ilman, että heidän täytyy hakea opiskelupaikkaa uudelleen joka lukuvuodeksi. Pääsääntöisesti Järvenpään Opiston kursseilla ei kuitenkaan ole käytössä ennakkoilmoittautumismahdollisuutta, vaan kurssi-ilmoittautuminen avautuu  kaikille osallistujille samanaikaisesti, jolloin osallistumismahdollisuudet ovat tasapuoliset. Järvenpään Opiston toiminta-ajatuksen mukaisesti opisto palvelee kaikkia järvenpääläisiä tarjoamalla avointa, yhdenvertaista ja tasa-arvoista, kaikille mahdollista, yleissivistävää vapaa-ajan harrastustoimintaa ja koulutusta. Kaikille avoimen, yhdenvertaisen ja tasa-arvoisen toiminnan takaamiseksi pianonsoiton yksityisopetuksen opiskelijaksi ottamisen käytäntöä on tarpeen tarkastella.

On tarpeellista tehdä päätös, että 1.8.2024 alkaen Järvenpään Opiston opiskelijoilla on mahdollisuus osallistua pianonsoiton yksityisopetukseen yhtäjaksoisesti enintään kolmen vuoden ajan siten, että he voivat ennakkoilmoittautua seuraavan lukuvuoden opetukseen. Kolmen yhtäjaksoisesti opiskellun lukuvuoden jälkeen opiskelijan ennakkoilmoittautumismahdollisuus poistuu ja kurssipaikka tulee avoimesti haettavaksi. Täten vahvistetaan opiskelijoiden yhdenvertaisia mahdollisuuksia osallistua vapaan sivistystyön piiriin kuuluvaan pianonsoiton yksityisopetukseen. Järvenpään Opiston opiskelijoiden ohjausta pianonsoiton jatko-opintoihin esimerkiksi Keskisen Uudenmaan Musiikkiopistossa tehostetaan.

Päätös

Päätän, että 1.8.2024 alkaen Järvenpään Opiston opiskelijoilla on mahdollisuus osallistua pianonsoiton yksityisopetukseen yhtäjaksoisesti enintään kolmen vuoden ajan siten, että he voivat ennakkoilmoittautua seuraavan lukuvuoden opetukseen. Kolmen yhtäjaksoisesti opiskellun lukuvuoden jälkeen opiskelijan ennakkoilmoittautumismahdollisuus poistuu ja kurssipaikka tulee avoimesti haettavaksi.

Allekirjoitus

Vt. rehtori Jonna Käsmä

Organisaatiotieto

Hyvinvoinnin palvelualue