Järvenpään Veden johtokunta, kokous 21.2.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 3 Kaakkolan vesihuolto - Ratsukadun rakennusurakan hankinta

JARDno-2023-1892

Valmistelija

  • Ari Kaunisto, toimitusjohtaja, ari.kaunisto@jarvenpaa.fi

Perustelut

Valmistelijat: Rakennuttajainsinööri Simo Karhunkoski, toimitusjohtaja Ari Kaunisto
 

Kaakkolan vesihuolto - Ratsukadun rakennusurakan hankinta

Järvenpään Vesi on kilpailuttanut ”Kaakkolan vesihuolto - Ratsukatu” –raken­nus­urakan han­kinnan kokonais­urakkana.

Hankinnan tarjouspyynnöt liitteineen lähetettiin 28.12.2023 rajoitetulla menette­lyllä Cloudian kilpailutusjär­jestelmän kautta. Rakennusurakan kokonaisarvoon perus­tuen kyseessä oli erityisalojen hankintalain (1398 / 2016) mukainen hankinta, joka alitti EU-kynnysar­von.

Tarjouspyynnöt lähetettiin kahdelletoista urakoitsijalle, jotka ovat toi­mineet pääkaupunkiseudun, Keski-Uudenmaan tai Järvenpään kaupungin alueella ja toteutta­neet use­am­pia vastaavia vesihuollon rakennusurakoita.

Määräaikaan mennessä 25.1.2024, klo 12:00 mennessä saatiin viisi tarjousta, jotka täyttivät tar­joajan sovel­tuvuusvaatimukset ja tarjouksen tarjouspyynnön mukai­suuden vaatimukset. Tarjouk­sen jättäneet urakoitsijat olivat:

Urakoitsija

1. Uudenmaan Infrapalvelut Oy

2. Terrawise Oy

3. VM Suomalainen Oy

4. Lakeuden Maanrakennus Oy

5. Viren-Yhtiöt Oy

Myöhästyneitä tarjouksia ei tullut.

Vesihuollon saneerausurakan hankinnan ratkaisuperusteena oli edullisin kokonais­hinta.

Edullisin kokonaishinta tarjousvertailun mukaan on Lakeuden Maanrakennus Oy jättämässä tarjouksessa, jossa kokonais­hinta on 676 000,00 euroa (alv 0 %). 

Tarjousten vertailutaulukko on liitteenä.

Lakeuden Maanrakennus Oy:n kanssa on käyty selonottoneuvottelu 5.2.2024, jonka perus­teella urakoit­sija on sisällyttänyt tarjoukseensa kaikki tarjouspyyntöasiakirjoissa ja suunnitelmissa vaaditut työt ja tarvikkeet kaikkine kuluineen.

Urakoitsija on sitoutunut toteuttamaan ”Kaakkolan vesihuolto – Ratsukatu”-rakennusura­kan ehdoitta ja varauksitta. Lakeuden Maanrakennus Oy toimii rakennusurakan päätoteuttajana. Urakoitsi­jalla on mahdol­lista allekirjoittaa urakkasopimus sähköisesti.

Tarjouspyyntöön ja tarjouksiin liittyvää aineistoa on oheismateriaaleina.

Toimivalta perustuu hankinnasta päättämisessä Järvenpään kaupungin hallintosään­töön, 23 § Vesiliikelaitok­sen johtokunnan tehtävät ja toimivalta sekä taloudellinen toimivalta yli 500 000 € ja alle 2 000 000 € (alv 0 %) rakennushankkeissa ja projekteissa.

 

 

 

 

Ehdotus

Esittelijä

  • Ari Kaunisto, toimitusjohtaja, ari.kaunisto@jarvenpaa.fi

Järvenpään Veden johtokunta:

1. päättää hyväksyä ”Kaakkolan vesihuolto - Ratsukatu” –raken­nus­urakan toteuttajaksi Lakeuden Maanra­kennus Oy:n, jonka urakkatarjouksen halvin kokonais­hinta on 676 000,00 euroa (alv 0 %).

2. valtuuttaa toimitusjohtajan allekirjoittamaan pienurakkasopimuksen, jonka sitovuus syntyy vasta,​ kun mo­lemmat osapuolet ovat sopimusasiakir­jan allekirjoittaneet. Pienurakkasopimus allekirjoitetaan, kun tämä han­kinta­päätös on saanut lainvoiman. Tilaajavastuulain mukaiset todistukset tarkistetaan ennen sopimuksen al­lekirjoitta­mista.

3. valtuuttaa toimitusjohtajan tekemään urakan toteutusvaiheessa mahdollisia muutos- tai lisätyötilauksia.

Päätös

Hyväksyttiin esittelijän muutetun päätösehdotuksen mukaisesti, että

Järvenpään Veden johtokunta:

1. päätti hyväksyä ”Kaakkolan vesihuolto - Ratsukatu” –raken­nus­urakan toteuttajaksi Lakeuden Maanra­kennus Oy:n, jonka antaman urakkatarjouksen ja sen pohjalta käydyn selonottoneuvottelun perusteella kokonaishintaan 676 000,00 euroa (alv 0 %).

2. valtuutti toimitusjohtajan allekirjoittamaan pienurakkasopimuksen, jonka sitovuus syntyy vasta,​ kun mo­lemmat osapuolet ovat sopimusasiakir­jan allekirjoittaneet. Pienurakkasopimus allekirjoitetaan, kun tämä han­kinta­päätös on saanut lainvoiman. Tilaajavastuulain mukaiset todistukset tarkistetaan ennen sopimuksen al­lekirjoitta­mista.

3. valtuutti toimitusjohtajan tekemään urakan toteutusvaiheessa mahdollisia muutos- tai lisätyötilauksia.

Kokouskäsittely

Toimitusjohtaja Ari Kaunisto ja rakennuttajainsinööri Simo Karhunkoski selostivat asiaa. 

Käsittelyn kuluessa esittelijä muutti päätösehdotuksen kohtaa 1 kuulumaan seuraavasti: 

"1. päättää hyväksyä ”Kaakkolan vesihuolto - Ratsukatu” –raken­nus­urakan toteuttajaksi Lakeuden Maanra­kennus Oy:n, jonka antaman urakkatarjouksen ja sen pohjalta käydyn selonottoneuvottelun perusteella kokonaishintaan 676 000,00 euroa (alv 0 %)."