Opetus- ja kasvatuslautakunta, kokous 6.2.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 3 Opetuksen ja kasvatuksen palvelualueen käyttösuunnitelma 2024

JARDno-2024-103

Valmistelija

  • Jarkko Virolainen, Talouspäällikkö, jarkko.virolainen@jarvenpaa.fi

Perustelut

Valmistelijat: (Jarkko Virolainen)
 

Kaupunginvaltuusto päätti 13.11.2023 § 73 taloussuunnitelmasta vuosille 2024-2027 ja talousarviosta vuodelle 2024, jossa Opetuksen ja kasvatuksen palvelualueen vuoden 2024 toimintakate on -80,590 miljoonaa euroa ja vuosien 2024-2027 yhteenlaskettu toimintakate -333,146 miljoonaa euroa. Määrärahat ovat nettositovia eli sitovia toimintakatteen osalta. Kotikuntakorvausten vuoden 2024 toimintakate on -2,568 miljoonaa euroa ja vuosien 2024-2027 yhteenlaskettu toimintakate -10,272 miljoonaa euroa. Määrärahat ovat nettositovia eli sitovia toimintakatteen osalta. Valtuusto on hyväksynyt sitovan määrärahan, joka on jaettu kahtia. Kotikuntakorvaukset on erotettu omaksi sitovuustasokseen. Valtuuston hyväksymä palvelualueen talousarvio ja valtuuston hyväksymät eurot ja sitovat toiminnalliset tavoitteet on esitetty pykälän oheismateriaalina

Käyttösuunnitelmien investointitaulukot eivät sisällä valtuuston edellyttämiä karsintoja. Näin ollen hanketasoiset investointitaulukot täsmentyvät valtuuston 4.3.2024 päätöksen mukaisesti ja tuodaan lautakuntien käsittelyyn kevään kokouksissa.

Talousarvion mukaisesti lautakunnat päättävät talousarviota operatiivisemman tason käyttösuunnitelmista vuodelle 2024 helmikuun ensimmäisessä kokouksessa. Käyttösuunnitelmassa lautakunta asettaa avainalueille muut kuin kuntalain tarkoittamat sitovat toiminnalliset tavoitteet sekä jakaa valtuuston antamat taloudelliset resurssit avainalueille. 

Käyttösuunnitelmassa esitetään tarkemmin talous- ja henkilöstötietoja. Lautakunta hyväksyy käyttösuunnitelmasta päättäessään edelleen avainalueittain sitovat toiminnalliset tavoitteet ja toimintakatetasoiset taloustavoitteet ja tarkemmat tiedot tarjoavat lisäinformaatiota.

Käyttösuunnitelmiin sisältyviä eriä on käsitelty alustavasti lautakunnan antamassa talousarvioesityksessä kaupunginhallitukselle 19.9.2023 § 46.

Opetuksen ja kasvatuksen palvelualueen käyttösuunnitelmassa on toteutettu 1,2 miljoonan euron säästövelvoitteen kohdentaminen palvelualueen avainalueille. Kohdennus säästöistä on tehty seuraavasti:

- varhaiskasvatus 486 000 euroa
- opetus 728 000 euroa

Palvelualueen talousarviomäärärahoista on  laadittu avainaluekohtaiset sekä esikunnan käyttösuunnitelmat, jotka ovat esitelty liitteessä.

Toimivalta mihin päätös perustuu (Hallintosääntö, delegointisääntö, erityislainsäädäntö)

 

Ehdotus

Esittelijä

  • Merja Narvo-Akkola, palvelualuejohtaja, merja.narvo-akkola@jarvenpaa.fi

Opetus- ja kasvatuslautakunta päättää hyväksyä opetuksen ja kasvatuksen sekä kotikuntakorvausten käyttösuunnitelmat liitteen mukaisesti.

Käsittely:

Talouspäällikkö Jarkko Virolainen selosti asiaa.

Pykälän käsittelyn jälkeen kokoustauko klo 19.42-19.57.

Päätös

Hyväksyttiin päätösehdotuksen mukaisesti.

 

Tiedoksi

Talouspalvelut, Opka; palvelualuejohtaja, varhaiskasvatusjohtaja, opetusjohtaja