§ 9 Kaupungin puoltolausunto / Pitkä korkotukilainahakemus / A-Kruunu Oy / 2.11.2023

Lataa 

JARDno-2023-1777

Päätöspäivämäärä

8.11.2023

Päätöksen tekijä

Johdon erityisasiantuntija

Päätöksen peruste

Kaupunkikehitys lautakunta 3.11.2022 § 86

Kuvaus

A-Kruunu Oy on jättänyt kaupungille puoltolausuntohakemuksen koskien pitkän korkotuen uudisasuntohanketta. Kunnan on annetteva lausunto sille saapuneista hakemuksista, hakemuksessa on otettava kantaa kunnan asuntokantaan ja asuntomarkkinatilanteeseen.

Kohde sijaitsee Ainolan aluekeskuksessa kiinteistötunnus (186-21-2135-1). Kohteeseen on suunnitteilla 35 vuokra-asunnon kerrostalokohde. Huoneistotyypeiltään asunnot ovat yksiöistä neliöihin. Kohteen keskipinta-ala on 58 m2. 

Eteläinen Järvenpää on yksi keskeinen kaupungin kehittämisen painopistealue. Urbaani keskus liittyy rataan ja sinne tavoitellaan monipuolisia asuntojen rahoitus- ja hallintamuotoja sekä huoneistotyyppejä. Järvenpää on osa kasvavaa metropolialuetta. Kohtuuhintaiselle vuokra-asumiselle on kysyntää Järvenpäässä. Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA:n tekemän Asuntomarkkinaselvityksen (1/23) mukaan Järvenpää sijoittui tasapainoiseen markkinatilanteeseen ara-asumisessa, joten kysyntää uudishankkeelle hyvien kulkuyhteyksien äärellä on. Hanke vastaa sisällöltään kaupungin asuntopoliittista tahtotilaa. 

Päätös

Päätän puoltaa selostusosassa olevin perustein hanketta.

Allekirjoitus

Erityisasiantuntija Henkilötieto poistettu

Organisaatiotieto

Kaupunkikehitys