§ 8 Kaupungin puoltolausunto perusparantamisen korkotukilainan varaushakemus / Asuntosäätiön Asumisoikeus Oy / Jämsänkatu 3 / 6.10.2023

Lataa 

JARDno-2023-1627

Päätöspäivämäärä

13.10.2023

Päätöksen tekijä

Johdon erityisasiantuntija

Päätöksen peruste

Kaupunkikehitys lautakunta 3.11.2022 § 86

Kuvaus

Asuntosäätiön Asumisoikeus Oy on jättänyt kaupungille hakemuksen puoltolausunnon saamiseksi perusparannushankkeeseen. Kunnan on annettava lausunto sille tulleista puoltohakemuksista. Ilman kunnan puoltamaa lausuntoa, kohde ei voi saada ehdollista varausta ARA:lta. Kunnan on otettava lausunnossaan kantaa hankkeen soveltuvuuteen kunnan asuntokantaan ja asuntomarkkinatilanteeseen.

Kyseessä on vuonna 1995 valmistunut rivitalokohde. Kohde sijaitsee osoitteessa Jämsänkatu 3, 04430 Järvenpää (186-14-1437-5). Kohteessa on yhteensä 25 asumisoikeusasuntoa.

Kohteeseen on tehty hakumuksen mukainen kuntoarvio, jonka mukaan perusparannus on tarpeen suorittaa. Perusparantaminen lisää kohteen käyttöarvoa ja lisää asumisviihtyvyyttä. Kohteessa ei ole tyhjäkäyttöä, mikä osaltaan puoltaa kohteen perusparantamista.

ARA:n vuosittaisessa asuntomarkkinakatsauksessa arvioidaan muun muassa vuokra- ja asumisoikeusasuntomarkkinoiden ajankohtaista tilannetta. ARA:n aso-indeksin mukaan Järvepää kuuluu tasapainoiseen markkinaluokkaan asumisoikeusasunnoissa, eli asumisoikeusasunnoille on kysyntää Järvenpäässä. Järvenpää sijaitsee kasvavalla metropolialueella, jossa on kysyntää monipuolisille asumisen mahdollisuuksille. Asumisoikeuskohteet toimivat tärkeänä tasapainottavana instrumenttina monipuoliselle asuntokannalle.

Päätös

Päätän puoltaa selostusosassa olevin perustein hakemusta

Allekirjoitus

ErityisasiantuntijaHenkilötieto poistettu

Organisaatiotieto

Kaupunkikehitys