§ 52 Liittyminen Väyläviraston suunnittelun puitejärjestelyyn

Lataa 

JARDno-2023-1660

Päätöspäivämäärä

10.10.2023

Päätöksen tekijä

Kaupunkitekniikan johtaja

Päätöksen peruste

Toimivalta perustuu Kaupunkikehityksen palvelualueen organisaatiorakenteeseen ja viranhaltijoiden päätösvaltaan 1.10.2023 alkaen, liitteeseen 1, jonka mukaan kaupunkitekniikan johtaja voi päättää alle 500 000 euron hankinnoista.

Kuvaus

Väylävirasto on kilpailuttamassa suunnittelun puitesopimusta koskien Helsinki-Riihimäki kapasiteetin lisääminen 1-, 2- ja 3- vaihe, sekä Helsinki-Tampere perusparannuksen aloitusvaihe – hankkeita. Puitesopimuksella on tarkoitus teettää erilaisia suunnittelu-, selvitys- ja asiantuntijapalvelutoimeksiantoja kyseisiin hankkeisiin liittyen. Hankkeisiin liittyy tyypillisesti myös kaupunkien ja kuntien omistuksessa oleviin rakenteisiin liittyviä suunnittelutarpeita kuten erilaiset väylät, sillat ja johdot.

Puitejärjestelyyn liittyneiden kuntien on mahdollista käyttää kyseistä puitejärjestelyä yllämainittuihin hankkeisiin liittyvissä kuntien ja kaupunkien suunnittelutarpeissa. Mahdolliset osapuolet tulee tällaisessa yhteishankinnassa ilmoittaa jo kilpailutusvaiheessa yhteystietoineen. Liittyminen puitejärjestelyyn ei velvoita sitä käyttämään, mutta antaa siihen mahdollisuuden. Myöhemmässä vaiheessa liittyminen ei ole enää mahdollista.

Väylävirasto on pyytänyt ilmoittamaan liittymisestä 13.10.2023 mennessä.

 

Hankinnan ennakoitu arvo

Kyseisen hankkeen suunnitteluun ja selvityksiin tulee arviolta Järvenpään kaupungin osalta kulumaan korkeintaan 100 000 euroa.

Päätös

Päätän

1. liittyä Väyläviraston kilpailuttamaan suunnittelun puitesopimukseen

 2. Tämä päätös pannaan täytäntöön sen lainvoimaisuutta odottamatta.  

Allekirjoitus

Mikko Autere, kaupunkitekniikan johtaja

Organisaatiotieto

Konsernipalvelut