§ 25 Yhteistyösopimus Uudenmaan rikosseuraamuskeskuksen kanssa

Lataa 

JARDno-2023-1509

Päätöspäivämäärä

30.10.2023

Päätöksen tekijä

Kaupunginjohtaja

Päätöksen peruste

Hallintosääntö (voimassa 1.8.2021 alkaen) § 33.

Kuvaus

Lähtökohdat ja perustelut

Järvenpään kaupunki ja Uudenmaan Rikosseuraamuskeskuksen (RISE) Keravan vankila ovat tehneet yhteistyötä useiden vuosien ajan vankien sijoittamisessa avolaitostyöhön. Yhteistyösopimuksessa määritellään Järvenpään kaupungin ja Uudenmaan rikosseuraamuskeskuksen Keravan vankilan välisistä yhteisesti sovituista työkohteista ja työvoiman käytöstä toistaiseksi.

Työt ovat olleet yleisten alueiden puhtaanapitoon, puistometsien ja luonnonsuojelualueiden kunnossapitoon sekä rakentamiseen liittyviä töitä. Keravan vankila vastaa ja huolehtii työtoiminnan edellyttämästä työnjohdosta, vankien valvonnasta ja työhön perehdyttämisestä.

Tämän yhteistyösopimuksen perusteella laaditaan vuosittain vuosisopimus, jossa sovitaan tarkemmin vuoden työsuunnitelma, sekä lisäksi vähintään seuraavista seikoista:

•       avolaitostyön järjestämisestä aiheutuvien kulujen perusteella laskutusoikeudesta

•       työkohteiden opinnollistamisesta

•       kuntouttavan toiminnan suunnitelmasta ja kaupungin osuudesta kuntouttavan toiminnan kustannuksista

•       osapuolten yhteyshenkilöistä, sekä yhteydenpidosta osapuolten välillä

Järvenpään kaupungin ja Uudenmaan Rikosseuraamuskeskuksen (RISE) Keravan vankilan yhteistyö on yhteiskunnallisesti merkittävää toimintaa. Yhteistyö on sujunut hyvin ja osapuolet ovat olleet tyytyväisiä ja katsovat, että toimintaa tulee jatkaa allekirjoittamalla yhteistyösopimus toistaiseksi voimassa olevaksi.

Sopimus on kaupungin edun mukainen, koska työvoiman käytöstä ei aiheudu kuluja kaupungille.

Taloudelliset vaikutukset

Järvenpään kaupunki vastaa työkohteiden materiaalihankinnoista ja kuntouttavasta työtoiminnasta vuosityösopimuksen mukaisesti. Itse työvoiman käyttö on kaupungille maksutonta.

 

 

 

 

Päätös

Päätän hyväksyä toistaiseksi voimassaolevan yhteistoimintasopimuksen Uudenmaan Rikosseuraamuskeskuksen (RISE) Keravan vankilan kanssa kuvausosiossa selostetuilla perusteilla. Lisäksi valtuutan ylläpidon rakennuttajapäällikön allekirjoittamaan vuosittaisen vuosisopimuksen.

Allekirjoitus

Iiris Laukkannen kaupunginjohtaja

Organisaatiotieto

Konsernipalvelut