§ 57 Liittyminen Väyläviraston rakennuttamisen puitejärjestelyihin

Lataa 

JARDno-2023-1735

Päätöspäivämäärä

27.10.2023

Päätöksen tekijä

Kaupunkitekniikan johtaja

Päätöksen peruste

Toimivalta perustuu Kaupunkikehityksen palvelualueen organisaatiorakenteeseen ja viranhaltijoiden päätösvaltaan 1.10.2023 alkaen,​ liitteeseen 1,​ jonka mukaan kaupunkitekniikan johtaja voi päättää alle 500 000 euron hankinnoista.

Kuvaus

Väylävirasto on kilpailuttamassa kolme erillistä puitejärjestelyä. Hankinnan kohteena olevat puitesopimukset käsittävät ratatöiden, sähköratatöiden sekä turvalaitetöiden rakennuttamiseen ja valvontaan liittyvät palvelut. Puitesopimusten on tarkoitus tulla voimaan vuoden 2024 alusta ja ne ovat voimassa 31.12.2028 asti. Kukin puitesopimus sisältää myös kolme erillistä yhden vuoden pituista optiovuotta (vuodet 2026, 2027 ja 2028).

Kyseisiä puitesopimuksia on mahdollista hyödyntää muun muassa valtion ja kuntien yhteisrahoitteisissa hankkeissa, joista tehdään erilliset toteuttamissopimukset. Tällaisia hankkeita ovat tyypillisesti olleet tasoristeysten parantamiset, sillat, asemien ja laitureiden rakentamiset sekä liityntäpysäköintien tekeminen ja laajentaminen. Hyödyntämismahdollisuus edellyttää hankintalain mukaan kuitenkin, että puitejärjestelyjen hankintailmoituksessa on nimeltä mainittuna ne hankintayksiköt, jotka voivat erillistoimeksiannoissa olla Väyläviraston kanssa yhdessä tilaajaosapuolina.

Väylävirasto on pyytänyt ilmoittamaan liittymisestä 27.10.2023 mennessä.

 

Hankinnan ennakoitu arvo

Kyseisen hankkeen suunnitteluun ja selvityksiin tulee arviolta Järvenpään kaupungin osalta kulumaan korkeintaan 100 000 euroa.

Päätös

Päätän

1. liittyä Väyläviraston kilpailuttamiin rakennuttamisen puitejärjestelyihin 

2. Tämä päätös pannaan täytäntöön sen lainvoimaisuutta odottamatta.  

Allekirjoitus

Mikko Autere, kaupunkitekniikan johtaja

Organisaatiotieto

Konsernipalvelut