§ 7 Korkotukilainahakemuksen kaupungin puoltolausunto / Wärtsilänkatu 4 Järvenpään Mestariasunnot Oy

Lataa 

JARDno-2023-1058

Päätöspäivämäärä

12.9.2023

Päätöksen tekijä

Johdon erityisasiantuntija

Päätöksen peruste

Kaupunkikehitys lautakunta 3.11.2022 § 86

Kuvaus

Järvenpään Mestariasunnot Oy on jättänyt kaupungille hakemuksen puoltolausunnon saamiseksi koskien pitkän korkotuen hakemusta. Kunnan on annettava lausunto sille jätetyistä puoltolausuntohakemuksista. Lausunnossa on otettava kantaa kunnan asuntokantaan ja asuntomarkkinatilanteeseen.

Hankkeessa on tarkoitus rakentaa kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja pitkällä korkotuella. Kohde sijaitsee osoitteessa Wärtsilänkatu 4, 04410 Järvenpää. Hanke käsittää yhteensä 60 asuntoa. Asuntotyypeiltään asunnot ovat  yksiöistä neliöihin (1h+kt - 4h+k), asuntojen koot ovat 33 m2 - 74,5 m2. Asuntojen keskipinta-ala on 53 m2, mikä noudattaa kaupungin asuntopoliittista tahtotilaa.

Hanke sijaitsee keskustan tuntumassa Pajalan kaupunginosassa erinomaisella paikalla palveluiden ja hyvien kulkuyhteyksien äärellä. Hanke on osa kasvavaa ja kehittyvää aluetta, jossa tavoitellaan urbaania ja monipuolista asumista. Järvenpää sijaitsee kasvukeskusalueella osana kasvavaa metropolialuetta. Kohtuuhintaiselle asumiselle on kysyntää. Järvenpään kaupungin tavoitteena on tuottaa kohtuuhintaista asuntokantaa MAL-sopimuksen mukaisesti, joka on 20 % kokonaistavoitteesta.

Päätös

Päätän puoltaa yllä olevin perustein Järvenpään Mestariasunnot Oy:n hanketta Wärtsilänkatu 4, 04410 Järvenpää.

Allekirjoitus

Erityisasiantuntija Henkilötieto poistettu

Organisaatiotieto

Kaupunkikehitys