§ 23 Maamerkki Infra Oy:n konkurssi

Lataa 

JARDno-2023-1512

Päätöspäivämäärä

13.9.2023

Päätöksen tekijä

Kaupunginjohtaja

Päätöksen peruste

Kaupunginjohtaja on toimivaltainen päättämään sovinnosta ja saamisten luopumisesta (akordi).

Kuvaus

Asian taustaa

Järvenpään kaupungille infrarakentamisen urakoita toteuttanut Maamerkki Infra Oy, Y-tunnus 2126676-4 asetettiin konkurssiin käräjäoikeuden päätöksellä 30.10.2018.

Maamerkki Infra Oy toteutti konkurssiin asettamisen hetkellä Järvenpään kaupungille kolmea urakkaa. Sibeliuksenväylän ja Rantakadun kiertoliittymän rakentaminen 2018, Pohjoisväylän (Mt 1456) Helsingintien liittymän parantaminen sekä Tupalantien ja katulämmityksen rakentaminen.

Järvenpään kaupunki ilmoitti konkurssivalvonnassa enimmäismääräisen valvonnan sekä kuittausilmoituksen Maamerkki Infra Oy:n saataviin.

Konkurssipesä on riitauttanut Järvenpään kaupungin konkurssivalvonnan valvotun määrän sekä kuittausvaatimuksen määrältään.

Asian edetessä ilmoitettu valvonnan enimmäismäärä on tarkentunut ja sitä on päivitetty toteutuneiden kustannusten mukaiseksi. Valvottavasta määrästä on tehty erittelyt, joiden pohjalta on laadittu päivitetty erittely tilisuhteiden selvittämiseksi, joka osoitti saatavaa pääomaa 650.077,96 euroa

Konkurssipesän kanssa käytyjen neuvotteluiden perusteella konkurssipesä on valmis hyväksymään asian sopimisen siten, että Järvenpään kaupungin vaatimuksista poistetaan 45.000 euroa. Konkurssipesän vastaesitys perustuu viivästyssakon kiistämiseen ja sen kiistämiseen liittyviin perusteisiin sekä osin kokonaisuuteen liittyvään selvitystarpeeseen.

Täytäntöönpano voidaan allekirjoittaa, kun päätös on lainvoimainen.

 

Liite: Sopimus konkurssivalvontaa koskevassa asiassa

 

Päätös

Päätän asian sopimiseksi hyväksyä Maamerkki Infra Oy:n  konkurssipesän vastaesityksen mukaisesti, että Järvenpään kaupungin vaatimuksista poistetaan viivästyssakko 45.000 euroa.

Päätän, että Maamerkki Infra Oy:n konkurssipesän kanssa tehdään liitteen mukainen sopimus konkurssivalvontaa koskevassa asiassa. Päätös pannaan täytäntöön päätöksen saatua lainvoiman. 

 

Allekirjoitus

Iiris Laukkanen, kaupunginjohtaja

Organisaatiotieto

Konsernipalvelut