§ 2 Järvenpään kirjaston aukioloajat 14.8.2023 alkaen sekä sulkuaika 28.8. – 11.9.2023

Lataa 

JARDno-2023-1171

Päätöspäivämäärä

4.8.2023

Päätöksen tekijä

Kirjastopalveluiden päällikkö

Päätöksen peruste

Järvenpään kaupungin hallintosääntö (KV25.5.2020 § 28)

Hyvinvoinnin palvelualueen toimivallan siirtäminen (Hyvo 27.2.2020 § 11)

Kuvaus

Järvenpään kirjasto siirtyy kesän jälkeen normaaliaukioloaikoihin 14.8.2023 alkaen.

Tietojärjestelmävaihdosta aiheutuu keskeytys kaikissa kirjaston palveluissa 28.8. – 11.9.2023. Kirjaston kaikki tilat ja asiakaspalvelu ovat suljettuina, kokoelmat ja laitteet eivät ole käytettävissä, lainaus- ja palautustoiminnot eivät ole käytössä. Myöskään verkkopalvelut ja e-aineistot eivät palvelusulun aikana toimi, joten esim. lainojen uusimiset tai asiakasmaksut eivät ole mahdollisia. Sulkuajalle ei osu lainatun aineiston eräpäiviä. Koulukirjastojen automaatit ja kokoelmat eivät ole käytössä. Henkilökunnan järjestelmäkoulutukset ja muut suunnitellut koulutukset toteutetaan sulkuaikana. Asiakkaille tiedotetaan palvelusulusta. Kirjaston uusimmat sanomalehdet ovat luettavissa Järvenpää-talossa sen aukioloaikoina.

Sulkuaikana saatetaan myös päätökseen kesäkuussa aloitettu lasten- ja nuortenosaston lattiapinnoitteen uusiminen kulutusta kestävämmäksi, osastojen sisäiset tilamuutokset ja aineistojen uudelleenjärjestely.

Kuluneen talven aikana ilmenneiden ja edelleen jatkuvien poikkeuksellisen vakavien järjestyshäiriöiden ja päihteiden käytön vuoksi kirjaston aukioloaikoja voidaan tilanteen mahdollisesti eskaloituessa asiakkaiden ja henkilökunnan turvallisuuden takaamiseksi sekä omaisuuden suojelemiseksi joutua nopealla aikataululla muuttamaan ilman eri päätöstä. Samoin yllättävistä järjestelmävaihdosta tai remontista johtuvista syistä palvelusulkuaikaa voidaan joutua pidentämään ilman eri päätöstä. Näistä mahdollisista muutoksista tiedotetaan asiakkaille.

Kirjaston ajankohtaiset aukioloajat sekä tietojärjestelmämuutoksesta ja lastenosaston remontista aiheutuva palvelusulkuaika ovat tarkistettavissa kirjaston ulko-ovilla sekä kaupungin verkkosivuilta.

Muut Kirkes-kimpan ​kirjastot ovat suljettuina tietojärjestelmävaihdon ajan 31.8. – 11.9.2023.

 

 

Päätös

Päätän, että

 

1. Järvenpään kirjastossa noudatetaan 14.8.2023 alkaen seuraavia aukioloaikoja:

Omatoimikirjasto:     ma – su            klo 6 – 22

Itsepalveluaika:         ma – to            klo 9 – 11  sekä 18 – 20

                                    pe                    klo 9 – 11

                                  la                     klo 9 - 11

Palveluaika:             ma – pe           klo 11 – 18

                                  la                     klo 11 – 15

 

Omatoimikirjastoon pääsee kirjautumalla kirjastokortilla ja tunnusluvulla omatoimiaukioloaikojen puitteissa silloin, kun kirjastossa ei ole henkilökuntaa. Tällöin vain rajattu tila ja kokoelmat ovat käytettävissä. 

Itsepalveluaikana kaikki kokoelmat ja avoimet ja varattavat asiakastilat ovat käytettävissä itsenäisesti, palvelupisteet eivät ole avoinna. Koululais-, pk- ja muut ryhmät sovitusti, samoin tapahtumat.

Palveluaikana palvelupisteet ovat avoinna (mm. tiedonhaut, maksut, kopiointitarrojen ym. myynti, neuvonta ja opastus).

 

Kirjaston aukioloaikoja voidaan tilanteen vaatiessa tarvittaessa muuttaa ilman erillistä päätöstä.

 

2. Järvenpään kirjaston mitkään tilat ja palvelut, mukaan lukien verkkopalvelut, eivät tietojärjestelmävaihdosta ja lastenosaston remontista johtuen ole käytettävissä sulkuaikana 28.8. – 11.9.2023.

Perustelluista syistä sulkuaikaa voidaan jatkaa ilman eri päätöstä.

Allekirjoitus

Kirjastopalveluiden päällikkö, Järveläinen Katariina

Organisaatiotieto

Hyvinvoinnin palvelualue