§ 44 Katulämmityksen lämmönsiirtimet ja automatiikka / hankinta

Lataa 

JARDno-2023-206

Päätöspäivämäärä

28.7.2023

Päätöksen tekijä

Kaupunkitekniikan johtaja

Päätöksen peruste

Toimivalta perustuu Järvenpään kaupungin) Hallintosääntö (kaupunginvaltuusto hyväksynyt 21.6.2021 § 53) liite 1 taloudellinen toimivalta investointiosa kohta 5 ja Kaupunkikehityksen palvelualueen toimintaohje ja toimivallan siirtäminen (Kauke 3.11.2022 § 86) sekä Talouden rahamääräiset ratkaisuvaltarajat 1.12.2021 alkaen (Kauke 28.10.2021 § 97)

Kuvaus

Järvenpään kaupunki on julkaissut "Katulämmityksen lämmönsiirtimet ja automatiikka" nimisen kansallisen hankintailmoituksen Hilma- julkaisujärjestelmässä 5.7.2023.

Tarjouspyyntöasiakirjat on julkaistu Tarjouspalvelu.fi -toimittajaportaalissa, myös tarjoukset tuli toimittaa Tarjouspalvelu.fi -toimittajaportaalin kautta. 

Hankinnan kohteena on katulämmityksen siirtimiin ja automatiikkaan liittyvien LVI- ja sähköteknisten järjestelmien hankinnat ja asennukset Helsingintielle, Ahomaanraitille ja Sibeliuksenkadulle (kävelykatu Janne) tarjouspyynnön liitteenä olleiden suunnitelmien mukaisesti.

Määräaikaan 26.7.2023 klo 12:00 mennessä saapuivat seuraavat tarjoukset:

-Findri Finland Oy (FI09802675)

 

Tarjoajien soveltuvuus

Tarjouspyynnössä oli edellytetty tarjoajan soveltuvuuden toteamiseksi, että tarjoajan on toimitettava tarjouksen liitteenä tarjouspyynnössä luetellut soveltuvuutta osoittavat asiakirjat ja/tai selvitykset.

Tarjouspyynnössä oli edellytetty, että vertailuvaiheeseen pääsevät ne tarjoukset, jotka täyttävät kelpoisuusehdot. Merkitsemällä tarjouspyynnön taulukkoon tarjoaja vakuutti täyttyvätkö kelpoisuusehdot. 

Kaikki saapuneet tarjoukset täyttivät soveltuvuusvaatimukset. 

Tarjousten tarjouspyynnön mukaisuus (yhteiset kriteerit)

Tarjousten tarjouspyynnönmukaisuuden tarkistus tehtiin tarjousten muotoseikkojen ja tarjouspyynnössä edellytettyjen hankinnan kohdetta ja tarjousta koskevien vähimmäisvaatimusten täyttämisen osalta. 

Vähimmäisvaatimuksina oli yritysreferenssit ja vastaavan työnjohtajan pätevyys kohteeseen. Tarjoajan tuli esittää vähintään kolme (3) yritysreferenssiä vastaavista töistä viimeisten kolmen (3) vuoden ajalta. Urakan kokonaisarvon tuli olla vähintään 100.000 €/referenssi, alv 0% sekä pyydettiin tarjottavan vastaavan työnjohtajan CV, josta ilmenee ko. henkilöltä vaaditut tiedot. Urakoitsijan vastaavalla työnjohtajalla tuli olla teknisen alan koulutus, vähintään teknikon /rakennusmestarin tutkinto sekä kokemusta vastaavista taloteknisistä rakennustöistä. Referenssinä oli esitettävä vähintään kolme (3) vastaavaa taloteknistä rakennuskohdetta, jotka eivät saaneet olla viittä (5) vuotta vanhempia kohteita. Referenssikohteiden urakkahinta tuli olla vähintään 100.000 €/urakka, alv 0%. Lisäksi tarjoajalta vaadittiin selvitys laadunhallinta- ja ympäristöjärjestelmästä.

Kaikki tarjoukset todettiin tarjouspyynnön mukaisiksi.

Tarjousten vertailu, hankinnan ratkaisuperuste ja ratkaisu

Hankinnan ratkaisuperusteena oli tarjouspyynnössä ilmoitettu halvin hinta. Laatu on otettu huomioon asetetuissa tarjoajan soveltuvuusvaatimuksissa, vähimmäisvaatimuksissa ja hankinnan kohteen kuvauksessa sekä hankintasopimuksen ehdoissa. 

Tarjousvertailun perusteella halvimman kokonaishinnan jätti  Findri Finland Oy (FI09802675).  Tarjousten vertailutaulukko on liitteenä. 

Taloudelliset vaikutukset

Findri Finland Oy:n tarjoukseen perustuva kokonaishinta on 395 500,00 euroa (alv 0%). . 

Kustannukset osoitetaan Ahomaanraitin ja Helsingintien katulämmmityskeskuksen osalta keskustan kehittäminen investointiprojektinumero 1869042108 ja Sibeliuksenkadun katulämmityskeskuksen osalta katujen peruskorjaus investointiprojektinumero 1869142005. 

Sopimus allekirjoitetaan vasta, kun hankintapäätös on lainvoimainen. Sopimus sitoo kaupunkia vasta, kun molemmat osapuolet ovat sen allekirjoittaneet.

Hankinnan yhteyshenkilö on kaupunkitekniikan rakentamispalveluiden rakennuttajapäällikkö.


 

 

Päätös

Edellä esitetyin perustein päätän, että Järvenpään kaupungin sopimuskumppaniksi valitaan hankinnan kohdetta toimittamaan hintavertailun lopputuloksen mukaisesti Findri Finland Oy (FI09802675),

 

Allekirjoitus

kaupunkitekniikan johtaja Mikko Autere po. rakennuttajapäällikkö Janne Arponen

Organisaatiotieto

Kaupunkitekniikka