§ 36 Hankinta / Maanrakentamisen suodatinkankaat

Lataa 

JARDno-2023-88

Päätöspäivämäärä

21.6.2023

Päätöksen tekijä

Kaupunkitekniikan johtaja

Päätöksen peruste

Toimivalta perustuu Järvenpään kaupungin Hallintosääntö (kaupunginvaltuusto hyväksynyt 21.6.2021 § 53) liite 1 taloudellinen toimivalta investointiosa kohta 5 ja Kaupunkikehityksen palvelualueen toimintaohje ja toimivallan siirtäminen (Kauke 3.11.2022 § 86) sekä Talouden rahamääräiset ratkaisuvaltarajat 1.12.2021 alkaen (Kauke 28.10.2021 § 97)

Kuvaus

Hankinnan kuvaus ja lähtökohdat

Järvenpään kaupunki on julkaissut Maanrakentamisen suodatinkankaat nimisen kansallisen hankintailmoituksen Hilma-​ julkaisujärjestelmässä 10.5.2023.
Tarjouspyyntöasiakirjat on julkaistu Tarjouspalvelu.fi -​toimittajaportaalissa,​ myös tarjoukset tuli toimittaa Tarjouspalvelu.fi -​toimittajaportaalin kautta. 
Hankinnan kohteena on Järvenpään kaupungin Kaupunkitekniikan tarvitsema maanrakentamisen suodatinkankaat toimitettuna Järvenpään kaupungille tilaajan osoittamaan osoitteeseen ja noudettuna tarjoajan ilmoittamasta osoitteesta, joka sijaitsee maksimissaan 30 km päässä mitattuna Järvenpään rautatieasemalta.  

Kilpailutuksella on tarkoitus järjestää puitejärjestely. Puitejärjestelyyn valitaan enintään kolme (3) toimijaa, jollei soveltuvuusvaatimukset täyttäviä tarjoajia tai hyväksyttäviä tarjouksia ole vähemmän. 

Sopimuskausi on 1 vuotta sopimuksen allekirjoittamisesta. Hinta on kiinteä ensimmäisen vuoden. Sopimusta voidaan jatkaa kolmella (3) erikseen päätettävällä optiokaudella vuosi kerrallaan. Optiokausien alussa hinta tarkistetaan Tilastokeskuksen maanrakennusindeksiin kustannustekijä muovituotteet 532. Indeksin tarkastelu väli on vuosittain 1/23- 1/24 (tammikuun indeksi). 

Määräaikaan 31.05.2023 klo 12:00 mennessä saapuivat seuraavat tarjoukset:

 - Meltex Oy Plastics (0952690-6)
 - Onninen Oy (1071207-9)

Tarjoajien soveltuvuus

Tarjouspyynnössä oli edellytetty,​ että vertailuvaiheeseen pääsevät ne tarjoukset,​ jotka täyttävät kelpoisuusehdot. Merkitsemällä tarjouspyynnön taulukkoon tarjoaja vakuutti täyttyvätkö kelpoisuusehdot. Molemmat tarjoukset täyttivät soveltuvuusvaatimukset. 

Tarjousten tarjouspyynnön mukaisuus (yhteiset kriteerit)

Tarjousten tarjouspyynnönmukaisuuden tarkistus tehtiin tarjousten muotoseikkojen ja tarjouspyynnössä edellytettyjen hankinnan kohdetta ja tarjousta koskevien vähimmäisvaatimusten täyttämisen osalta. Tarjous todettiin tarjouspyynnön mukaiseksi.

Tarjousten vertailu,​ hankinnan ratkaisuperuste ja ratkaisu

Hankinnan ratkaisuperusteena oli tarjouspyynnössä ilmoitettu halvin hinta. Laatu on otettu huomioon asetetuissa tarjoajan soveltuvuusvaatimuksissa,​ vähimmäisvaatimuksissa ja hankinnan kohteen kuvauksessa sekä hankintasopimuksen ehdoissa. Tarjousten vertailussa osa-alueessa " Suodatinkankaat perille toimitettuna tilaajan ilmoittamaan osoitteeseen Järvenpäässä" etusijajärjestykseen ensimmäiseksi valikoitui Meltex Oy Plastics ja toiseksi Onninen Oy. Osa-alueessa "Suodatinkankaat noudettuna tarjoajan ilmoittamasta osoitteesta" etusijajärjestykseen ensimmäiseksi valikoitui Meltex Oy Plastics ja toiseksi Onninen Oy

Taloudelliset vaikutukset

Osa-alueessa "Suodatinkankaat perille toimitettuna tilaajan ilmoittamaan osoitteeseen Järvenpäässä" etusijajärjestys:

1. Meltex Oy Plastics vertailuhintaan 35 055,00 euroa (alv 0%)

2. Onninen Oy  vertailuhintaan 37 215,00 euroa (alv 0%).

Osa-alueessa " Suodatinkankaat noudettuna tarjoajan ilmoittamasta osoitteesta" etusijajärjestys:

1. Meltex Oy Plastics vertailuhintaan 34 560,00 euroa (alv 0%)

2. Onninen Oy  vertailuhintaan 37 215,00 euroa (alv 0%).

Vertailuhinta ei ole hankinnan arvo eikä tilaaja ei sitoudu tiettyyn hankintavolyymiin sopimuskauden aikana vaan hankinta tehdään tilaajan hankintatarpeen mukaisesti ja voimassa olevien määrärahojen puitteissa. Määräraha on varattu vuosittain kaupungin talousarviossa. Kustannukset osoitetaan tilaajan ilmoittamille kohteille käyttötalousosaan tai investointikohteille.  Sopimus allekirjoitetaan vasta,​ kun hankintapäätös on lainvoimainen. Sopimus sitoo kaupunkia vasta,​ kun molemmat osapuolet ovat sen allekirjoittaneet. 

 

Päätös

Edellä esitetyin perustein päätän,​ että Järvenpään kaupungin sopimuskumppaniksi valitaan hankinnan kohdetta toimittamaan seuraavasti:

Osa-alueessa "Suodatinkankaat perille toimitettuna tilaajan ilmoittamaan osoitteeseen Järvenpäässä" etusijajärjestys:

1. Meltex Oy Plastics 

2. Onninen Oy  

Osa-alueessa " Suodatinkankaat noudettuna tarjoajan ilmoittamasta osoitteesta" etusijajärjestys:

1. Meltex Oy Plastics 

2. Onninen Oy 

Allekirjoitus

kaupunkitekniikan johtaja Mikko Autere

Organisaatiotieto

Kaupunkitekniikka