Lupajaosto, kokous 21.6.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 4 Hallintopakon asettaminen / Sipulitie 10

JARDno-2023-1002

Valmistelija

  • Ville Voima, tarkastaja, ville.voima@jarvenpaa.fi

Perustelut

Asia:

Sipulitie 10 osoitteessa sijainnut pitkään tyhjillään ollut 176m2 kokoinen omakotitalo on tuhoutunut tulipalossa (kokonaisuudessaan). Tämän seurauksena tontilla sijaitsee kasalla kymmeniä kuutioita sekalaista palannutta rakennusjätettä. Koska tontti rakennusjätteineen on jätetty heitteille sääolosuhteiden armoille, on täysin mahdollista, että palanut rakennusjäte on aiheuttanut maaperän pilaantumista.

Kiinteistön omistajaa on kehotettu siivoamaan tontti jätteestä, mutta siivoamisvaatimusta ei ole täytetty tähän päivämäärään mennessä.

Maankäyttö- ja rakennuslain (jäljempänä MRL) 167 §:n 1 mom mukaan  rakennettu ympäristö on pidettävä rakennusluvan mukaisessa käytössä ja siistissä kunnossa. MRL:n 170 §:n 2 mom mukaan : Jos rakennus on osaksi tai kokonaan tuhoutunut, rakennustyö on jätetty kesken tai rakennuksen käyttämisestä on luovuttu, rakennuspaikka ympäristöineen on saatettava sellaiseen kuntoon, ettei se vaaranna turvallisuutta tai rumenna ympäristöä. Rakennus on myös riittävästi suojattava säältä ja mahdolliselta vahingonteolta.

 

Kuuleminen

Rakennuksen omistajaa, jonka kirjat ovat Yhdysvalloissa, on kuultu hallintopakon asettamisesta. Hallintopakon asettamisesta on kuulutettu Virallisessa lehdessä. Rakennuksen omistaja ei ole lausunut kuulemisen johdosta.

 

Oikeusohjeet:

Maankäyttö -ja rakennuslaki 182 §

Ehdotus

Esittelijä

  • Jouni Vastamäki, johtava rakennustarkastaja, jouni.vastamaki@jarvenpaa.fi

Lupajaosto päättää, että kiinteistön omistaja velvoitetaan siivoamaan tontti kaikesta rakennusjätteestä 20.7.2023 mennessä uhalla, että tekemättä jätetty toimenpide teetetään kaupungin toimesta kiinteistön omistajan kustannuksella. 

 

Päätös

Hyväksyttiin päätösehdotuksen mukaisesti.

Tiedoksi

asianosainen