§ 14 Kukkakimppujen ja -asetelmien hankintapäätös

Lataa 

JARDno-2023-369

Päätöspäivämäärä

13.4.2023

Päätöksen tekijä

Kaupunginjohtaja

Päätöksen peruste

Toimivalta perustuu hallintosäännön liitteseen 1, jonka mukaan kaupunginjohtaja voi päättää alle 500 000 euron hankinnoista.

Kuvaus

Järvenpään kaupunki on pyytänyt tarjouksia kukkakimppujen ja -asetelmien hankinnalle. Hankinnan kohteena ovat kukkakimput ja-asetelmat, leikkokukat sekä kukkalaitteet,näitä hankitaan muun muassa henkilöstön merkkipäivien ja muiden juhlallisuuksien johdosta. Tässä hankinnassa kilpailutettiin niin sanottu Järvenpää-kukkakimppu, jossa näkyy tarjoajan näkemys Järvenpäästä. 

Kilpailutuksen perusteella solmitaan puitesopimukset kahden (2) tarjoajan kanssa tarjousvertailun perusteella, jossa laadun painoarvo on 70% ja hinnan painoarvo on 30%.

Sopimuskausi on 3 vuotta. Sopimuksen arvioitu alkamisajankohta on 1.6.2023

 

Hankintamenettely

Hankinta toteutettiin avointa hankintamenettelyä käyttäen.
Hankinnasta julkaistiin 15.3.2023 kansallisen kynnysarvon ylittävä hankintailmoitus Hilma- julkaisujärjestelmässä osoitteessa www.hankintailmoitukset.fi. Tarjouspyyntöasiakirjat julkaistiin Tarjouspalvelu.fi-toimittajaportaalissa, myös tarjoukset oli lähetettävä Tarjouspalvelu.fi-toimittajaportaalin kautta.

Tarjoajien tuli toimittaa Järvenpää-infoon esimerkkikimppu Järvenpää-kukkakimpusta 3.4.2023 klo 9-11.

Tarjouspyyntö on liitteenä.

Määräaikaan 6.4.2023 klo 12 mennessä kirjallisen tarjouksensa jättivät sekä esimerkkikimpun toivat seuraavat tarjoajat: 

  • Bohemian flower design Oy, Pitkäsen kukkakauppa
  • Järvenpään kukkkauppa ja hautaustoimisto
  • Järvenpään kukkatalo
  • To you-Flowers and more Oy

Myöhästyneitä tarjouksia ei tullut. 

Tarjousten avauspöytäkirja on liitteenä.

 

Tarjoajan soveltuvuus

Tarjouspyynnössä oli edellytetty tarjoajan soveltuvuuden toteamiseksi, että tarjoajan on toimitettava tarjouksen liitteenä tarjouspyynnössä luetellut soveltuvuutta osoittavat asiakirjat ja/tai selvitykset.

Kaikki tarjoajat täyttivät tarjoajilta vaaditun soveltuvuuden. 

 

Tarjousten tarjouspyynnönmukaisuus 

Tarjousten tarjouspyynnönmukaisuustarkistus tehtiin sekä tarjouspyynnön muotoseikkojen että tarjouspyynnössä edellytettyjen vaatimusten täyttymisen osalta. 

Kaikki tarjoukset hyväksyttiin tarjouspyynnön mukaisiksi. 

 

Tarjousten vertailu, hankinnan ratkaisuperuste ja ratkaisu

Hankinnan ratkaisuperusteena oli tarjouspyynnössä ilmoitettu hinta-laatusuhde, jossa laadun painoarvo on 70%ja hinnan painoarvo on 30%.

Kilpailutuksen ratkaisun perusteella puitejärjestelyyn valitaan etusijajärjestyksen mukaan enintään kaksi (2) toimittajaa, jollei kelpoisuusehdot täyttäviä tarjoajia tai hyväksyttyjä tarjouksia ole vähemmän. Valittujen toimittajien kanssa solmitaan puitejärjestelyssä toimittajakohtaiset sopimukset.

Tuotteita voidaan tilata vapaasti molemmilta valituilta palveluntuottajilta, mikäli yksittäisen hankinnan arvo ei ylitä kansallista kynnysarvoa.

Laatupisteet tarjoajalle muodostui toimitetusta esimerkkikukkakimpusta, jonka arviointiraati arvioi. Arviointikriteerit olivat seuraavat: lehtivihreiden ja kukkien tuoreus, Järvenpää-ilme sekä visuaalisuus, johon kuuluvat kukkien ja lehtivihreiden asettelu, kimpun symmetrisyys, käytettyjen värien yhteensopivuus sekä kimpun näyttävyys. 

Hintapisteet muodostuivat toimitusmaksusta, jonka tarjoaja ilmoitti tarjouspyynnölle.

Laadun ja hinnan pisteet laskettiin yhteen ja niistä muodostui vertailupisteet.

Vertailun lopputuloksen mukaisesti puitejärjestelyyn otetaan mukaan etusijajärjestyksessä seuraavat palveluntuottajat:

  1. Bohemian flower design Oy, Pitkäsen kukkauppa
  2. To you-Flowers and more Oy

Tarjousten vertailutaulukko on liitteenä.


Taloudelliset vaikutukset

Hankinnan arvo sopimuskaudella on noin 82.700 euroa.

Päätös

Päätän, että Järvenpään sopimuskumppaneiksi valitaan hankinnan kohdetta toimittamaan vertailun lopputuloksen mukaisessa järjestyksessä kohdassa "Tarjousten vertailu, hankinnan ratkaisuperuste ja ratkaisu" luetellut palveluntoimittajat.

Kaupunki ei sitoudu mihinkään kiinteisiin hankintamääriin sopimuskauden aikana. 

Sopimus allekirjoitetaan vasta, kun tämä hankintapäätös on saanut lainvoiman ja, kun tarjoajilla on esittää henkilöstöä koskevat tiedot ja tiedot täyttävät tarjouspyynnössä vaaditut kriteerit. Sopimus sitoo kaupunkia vasta, kun molemmat osapuolet ovat sen allekirjoittaneet.

 

Allekirjoitus

Iiris Laukkanen, kaupunginjohtaja

Organisaatiotieto

HR-palvelut