§ 13 Ajoratamerkinnät 2023-2024, hankinta

Lataa 

JARDno-2022-2084

Päätöspäivämäärä

15.3.2023

Päätöksen tekijä

Kaupunkitekniikan johtaja

Päätöksen peruste

Toimivalta perustuu Järvenpään kaupungin) Hallintosääntö (kaupunginvaltuusto hyväksynyt 21.6.2021 § 53) liite 1 taloudellinen toimivalta investointiosa kohta 5 ja Kaupunkikehityksen palvelualueen toimintaohje ja toimivallan siirtäminen (Kauke 3.11.2022 § 86) sekä Talouden rahamääräiset ratkaisuvaltarajat 1.12.2021 alkaen (Kauke 28.10.2021 § 97)

Kuvaus

Järvenpään kaupunki on julkaissut Ajoratamerkinnät 2023-2024  nimisen kansallisen hankintailmoituksen Hilma- julkaisujärjestelmässä 31.1.2023.

Tarjouspyyntöasiakirjat on julkaistu Tarjouspalvelu.fi -toimittajaportaalissa, myös tarjoukset tuli toimittaa Tarjouspalvelu.fi -toimittajaportaalin kautta. 

Hankinnan kohteena on ajoratamerkintätyöt vuonna 2023-2024 Järvenpään kaupungin yleisillä alueilla, pääasiallisesti kaduilla, kevyen liikenteen väylillä, puistoissa ja pysäköintialueilla. 

Määräaikaan 28.2.2023 klo 12:00 mennessä saapuivat seuraavat tarjoukset:

- Cleanosol Oy 

- Elfving singnum AB Oy 

- Tiemerkintä AE Oy 

- Hot  Mix Oy Finland

Tarjoajien soveltuvuus

Tarjouspyynnössä oli edellytetty tarjoajan soveltuvuuden toteamiseksi, että tarjoajan on toimitettava tarjouksen liitteenä tarjouspyynnössä luetellut soveltuvuutta osoittavat asiakirjat ja/tai selvitykset.

Tarjouspyynnössä oli edellytetty, että vertailuvaiheeseen pääsevät ne tarjoukset, jotka täyttävät kelpoisuusehdot. Merkitsemällä tarjouspyynnön taulukkoon tarjoaja vakuutti täyttyvätkö kelpoisuusehdot. 

Kaikki saapuneet tarjoukset täyttivät soveltuvuusvaatimukset. 

Tarjousten tarjouspyynnön mukaisuus (yhteiset kriteerit)

Tarjousten tarjouspyynnönmukaisuuden tarkistus tehtiin tarjousten muotoseikkojen ja tarjouspyynnössä edellytettyjen hankinnan kohdetta ja tarjousta koskevien vähimmäisvaatimusten täyttämisen osalta. 

Kaikki tarjoukset todettiin tarjouspyynnön mukaisiksi.

Tarjousten vertailu, hankinnan ratkaisuperuste ja ratkaisu

Hankinnan ratkaisuperusteena oli tarjouspyynnössä ilmoitettu halvin hinta. Laatu on otettu huomioon asetetuissa tarjoajan soveltuvuusvaatimuksissa, vähimmäisvaatimuksissa ja hankinnan kohteen kuvauksessa sekä hankintasopimuksen ehdoissa. 

Tarjousvertailun perusteella halvimman vertailuhinnan jätti Hot  Mix Oy Finland. Tarjousten vertailutaulukko on liitteenä. 

Taloudelliset vaikutukset

Hot Mix Oy:n tarjoukseen perustuva vertailuhinta on 178 490,00 euroa (alv 0%). Tarjousten vertailuhinta  ei ole hankinnan kokonaisarvo. Ajoratamerkintäsurakka on yksiköhintaurakka. Urakkasumma ja laskutus muodostuu toteutuneiden määrien mukaisesti tilaajan valvojan hyväksymien mittauspöytäkirjojen mukaisesti. 

Hankinnan ennakoitu arvo on vuosittain noin 70 000,00 euroa (alv 0%). Tilaaja ei sitoudu tiettyyn hankintavolyymiin sopimuskauden aikana vaan hankinta tehdään tilaajan hankintatarpeen mukaisesti ja voimassa olevien määrärahojen puitteissa. Määräraha on varattu vuosittain kaupungin talousarviossa. Kustannukset osoitetaan tilaajan ilmoittamille kohteille käyttötalousosaan tai investointikohteille. 

Sopimus allekirjoitetaan vasta, kun hankintapäätös on lainvoimainen. Sopimus sitoo kaupunkia vasta, kun molemmat osapuolet ovat sen allekirjoittaneet.

Sopimus päättyy 30.04.2024. Hankintaan sisältyy erikseen päätettävät kolme (3) optiokautta.

Optioiden käytöstä tehdään erilliset päätökset vuosi kerrallaan. Hinta on voimassa koko sopimuskauden ajan. Ennen mahdollisa optiota hintoja voidaan tarkistaa. Hintojen tarkistuksessa käytetään maanrakennusindeksiä 2015=100 / alaindeksiä 21 katujen ylläpito. Lähtötasona tammikuu 2023 ja siitä edelleen vuosittain.
 

 

Päätös

Edellä esitetyin perustein päätän, että Järvenpään kaupungin sopimuskumppaniksi valitaan hankinnan kohdetta toimittamaan hintavertailun lopputuloksen mukaisesti Hot Mix Oy.

 

Allekirjoitus

kaupunkitekniikan johtaja Mikko Autere

Organisaatiotieto

Kaupunkitekniikka