Nuorisovaltuusto, kokous 1.3.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 19 Nuorisovaltuuston sisäisten työryhmien perustaminen

JARDno-2023-187

Valmistelija

  • Noora Salo, nuorisotyöntekijä, noora.salo@jarvenpaa.fi

Perustelut

Jäsentääkseen ja tehostaakseen  työskentelyään nuorisovaltuustolla on oikeus ja mahdollisuus perustaa omia työryhmiä toimikautensa ajaksi.

Edellisellä nuorisovaltuustolla oli toimikaudella 2021 - 2022 seuraavia työryhmiä: Oppilaskuntatyöryhmä ja brändityöryhmä. Lisäksi toimintakauden aikana on perustettu tarpeen mukaan esimerkiksi palveluverkkosuunnitelmatyöryhmä ja pelityöryhmä.

Nuorisovaltuusto päättää itse työryhmien jäsenmäärästä sekä toiminnan organisoitumisesta esim toiminnan johtamisesta/toimihenkilöistä sekä työryhmien tavoitteista ja tehtävistä. Työryhmien tuloksia ja toiminnan tilaa on käsitelty säännöllisesti nuorisovaltuuston kokouksissa omissa pykälissään.

Järjestäytymiskokouksessaan 25.1.2023 nykyinen nuorisovaltuusto perusti jo talousarvio- ja toimintasuunnitelmatyöryhmän.

 

 

 

Ehdotus

Esittelijä

  • Anu Puro, nuorisopalvelujen päällikkö, anu.puro@jarvenpaa.fi
  • Ville Sikström, ville.sikstrom@jarvenpaa.fi

Nuorisovaltuusto päättää tarpeellisiksi kokemiensa työryhmien perustamisesta ja vastuuhenkilöiden nimeämisestä johtamaan yksittäisiä osa-alueita tai työryhmiä.

Päätös

Nuorisovaltuusto päättää perustaa seuraavat työryhmät:

  1. Oppilaskuntatyöryhmä (Puheenjohtaja: Ville Sikström. Jäsenet: Sanni Veijalainen, Juho Kosunen, Sami Ollinmäki, Aino Kauniskangas)
  2. Viestintätyöryhmä (Puheenjohtaja: Sami Ollinmäki. Jäsenet: Mimmi Haverinen, Aino Kauniskangas, Hanna Ubina, Julius Laakkonen, Ainokerttu Leppänen, Ville Sikström)
  3. Toimintasääntötyöryhmä (Puheenjohtaja: Julius Laakkonen. Jäsenet: Ville Sikström, Ainokerttu Leppänen, Noora Salo, Anu Puro)
  4. Viihtyvyystyöryhmä (Puheenjohtaja: Santtu Wilkman. Jäsenet: Hanna Ubina, Thanh Tran, Chukwuemeka Akaniro, Sanni Veijalainen, Julius Laakkonen, Ainokerttu Leppänen, Mimmi Haverinen, Aino Kauniskangas)

Kokouskäsittely

Sami Ollinmäki ehdotti perustettavaksi edelliselläkin kaudella toimivaksi todettua oppilaskuntatyöryhmää. Työryhmän puheenjohtajaksi hän ehdotti Ville Sikströmiä. 

Sanni Veijalainen esitti kysymyksen, onko Nuorisovaltuustolla ollut aiemminkin tapana nimetä työryhmille puheenjohtajat vai ainoastaan vastuuhenkilöt. Todettiin, että myös aiemmin on ollut tapana nimetä puheenjohtajat ja näin menetellään myös jatkossa.

Hanna Ubina ehdotti perustettavaksi edelliseltä kaudelta tuttua brändityöryhmää mukailevaa viestintä- tai mainontatyöryhmää ja esitti samalla kannatuksensa edelliselle ehdotukselle.

Ville Sikström kannatti ehdotusta ja ehdotti työryhmän nimeksi viestintätyöryhmää, joka kuvaa paremmin työryhmän sisältöä ja toimintaa.

Sekä oppilaskuntatyöryhmän, että viestintätyöryhmän perustamisehdotukset puheenjohatjia koskevine ehdotuksineen hyväksyttiin yksimielisesti.

Julius Laakkonen ehdotti työryhmää tarkastamaan ja tarvittaessa päivittämään Nuorisovaltuuston toimintasääntöä. Keskustelun pohjalta ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

Ville Sikström ehdotti kulttuurityöryhmän perustamista perustuen nuorisovaltuuston aiemmissa tapaamisissa puheisiin nousseisiin kulttuuritapahtumien järjestämiseen. Samalla hän esitti kysymyksen, nähdäänkö työryhmän perustaminen tässä vaiheessa tarpeelliseksi, vai tulisiko työryhmä perustaa tarvittaessa myöhemmin.

Sami Ollinmäki kannatti työryhmän perustamista tarpeeseen ja totesi, ettei työryhmiä kannata perustaa turhaan, suurta määrää kerralla. Ehdotus perustaa työryhmä tarvittaessa myöhemmin, hyväksyttiin yksimielisesti.

Ville Sikström ehdotti virkistystyöryhmän perustamista. Työryhmän tehtäväksi lukeutuvat nuorisovaltuuston sisäiset asiat, kuten ryhmäytyminen ja yhteisöllisyyden edistäminen. Sikström korosti puheenvuorossan nuorisovaltuutettujen keskinäisen tuttuuden merkitystä toiminnalle.

Sami Ollinmäki kannatti ehdotusta ja ehdotti samalla työryhmän nimeksi viihtyvyystyöryhmä. Hyväksyttiin yksimielisesti.

Sanni Veijalainen ehdotti, että työryhmille perustetaan omat Whatsapp-ryhmät, joiden liittymislinkit toimitetaan nuorisovaltuuston yleiseen Whatsapp-ryhmään. Hyväksyttiin ja sovittiin, että liittymislinkit tallennetaan ryhmän kuvaukseen.

Julius Laakkonen käytti puheenvuoron liittyen toiminnan avoimuuteen sekä toimintasäännön puutteisiin siltä osin. Samalla hän muistutti avoimuuden edistämisen olevan myös työryhmien tärkeä tehtävä. Nuorisovaltuusto oli yksimielinen asiasta ja totesi erityisesti viestintätyöryhmän keskeiseksi tehtäväksi nuorisovaltuuston toiminnan avoimuuden ja läpinäkyvyyden edistämisen.

Ville Sikström ehdotti Sami Ollinmäkeä viestintätyöryhmän puheenjohtajaksi. Hyväksyttiin yksimielisesti.

Julius Laakkonen ehdotti itseään toimintasääntötyöryhmän puheenjohtajaksi. Hyväksyttiin yksimielisesti.

Sami Ollinmäki ehdotti Sanni Veijalaista viihtyvyystyöryhmän puheenjohtajaksi.

Thanh Tran ehdotti Santtu Wilkmania viihtyvyystyöryhmän puheenjohtajaksi. 

Santtu Wilkman ehdotti itseään viihtyvyystyöryhmän puheenjohtajaksi.

Sanni Veijalainen ehdotti Santtu Wilkmania viihtyvyystyöryhmän puheenjohtajaksi ja tarvittaessa itseään varapuheenjohtajaksi.

Santtu Wilkman hyväksyttiin yksimielisesti viihtyvyystyöryhmän puheenjohtajaksi.

Kerättiin tiedot halukkaista jäsenistä työryhmiin.

Oppilaskuntatyöryhmään ilmoittautuivat Sanni Veijalainen, Juho Kosunen, Sami Ollinmäki ja Aino Kauniskangas.

Viestintätyöryhmään ilmoittautuivat Mimmi Haverinen, Aino Kauniskangas, Hanna Ubina, Julius Laakkonen, Ainokerttu Leppänen ja Ville Sikström.

Toimintasääntötyöryhmään ilmoittautuivat Ville Sikström ja Ainokerttu Leppänen. Lisäksi työryhmään liittyvät Nuorisopalvelujen päällikkö Anu Puro ja Vastaava Nuorisotyöntekijä Noora Salo. Työskentelyyn kutsutaan mukaan kaupungin lakimies.

Viihtyvyystyöryhmään ilmoittautuivat Hanna Ubina, Thanh Tran, Chukwuemeka Akaniro, Sanni Veijalainen, Julius Laakkonen, Ainokerttu Leppänen, Mimmi Haverinen ja Aino Kauniskangas.

Tiedoksi

Asianosaiset