Kaupunginhallitus, kokous 6.2.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 43 Luottamushenkilöedustajan nimeäminen Terve kunta -verkostoon

JARDno-2023-126

Valmistelija

  • Henna Koskelainen, hallinnon erityisasiantuntija, henna.koskelainen@jarvenpaa.fi

Perustelut

Minna Lohtander on nimetty kaupunginhallituksen päätöksellä 25.10.2021 § 283 Terve kunta -verkostoon luottamushenkilöedustajaksi. Lohtander on 26.1.2023 Järvenpään kaupungin kirjaamoon toimitetulla kirjeellä ilmoittanut eroavansa luottamushenkilöedustajan tehtävästä. Kunnan tulee nimetä verkostoon yhteyshenkilö (kaupungin työntekijä) sekä luottamushallinnon edustaja ja taattava heille mahdollisuudet osallistua Terve kunta -verkoston toimintaan, joten Lohtanderin tilalle on nimettävä uusi luottamushenkilö jäljellä olevaksi toimikaudeksi. Verkoston toimikaudet ovat valtuustokausien mukaisesti neljä vuotta ja tällä hetkellä toimikausi on 2021-2024.

Terve Kunta -verkosto on kuntien hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen tueksi vuonna 1996 perustettu verkosto, jota THL koordinoi. Se kokoaa yhteen kuntia, joissa hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen on keskeinen strateginen linjaus ja toimintaa ohjaava periaate. Terve Kunta -verkosto kehittää hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen toimintatapoja ja rakenteita Suomessa ja edistää alaa kansainvälisesti osana WHO European Healthy Cities -verkostoa. Verkoston toiminnan tavoitteena on kuntalaisten hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen. Tavoitteeseen pyritään kehittämällä hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen strategista johtamista, toimintaa ja toiminnan arviointia.

IL

 

Ehdotus

Esittelijä

  • Iiris Laukkanen, hallintojohtaja, vt. kaupunginjohtaja, iiris.laukkanen@jarvenpaa.fi

Kaupunginhallitus päättää nimetä uuden luottamushenkilöedustajan jäljellä olevaksi toimikaudeksi Minna Lohtanderin tilalle.

 

Käsittely

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja ehdotti, että jäljellä olevaksi toimikaudeksi Minna Lohtanderin tilalle nimetään Jaana Syrjänen. Tämä sopi kaupunginhallitukselle. 

Päätös

Kaupunginhallitus päätti nimetä jäljellä olevaksi toimikaudeksi Terve Kunta -verkostoon Minna Lohtanderin tilalle Jaana Syrjäsen. 

Tiedoksi

eronnut, nimetty, Terve Kunta -verkosto