§ 27 Suorahankinta: leasingpalvelut

Lataa 

JARDno-2022-2110

Päätöspäivämäärä

30.11.2022

Päätöksen tekijä

Kaupunginjohtaja

Päätöksen peruste

Toimivalta perustuu hallintosäännön liitteseen 1, jonka mukaan kaupunginjohtaja voi päättää alle 500 000 euron hankinnoista.

Kuvaus

Järvenpään kaupunki on hankkinut IT laitteita kuntahankintojen leasing sopimuksen (KLKH130) kautta. Tämä sopimus päättyy 20.12.2022. 

Kaupunginhallitus on päättänyt liittyä Hansel Oy:n (myöhemmin Hansel) yhteishankintasopimukselle vastaavista leasingpalveluista 30.5.2022 (§155, JARDno-2022-867). Hanselin kilpailutuksesta on tehty valitus markkinaoikeuteen ja Hansel on 17.11.2022 imoittanut keskeyttävänsä hankinnan ja kilpailuttavansa leasingpalvelut uudelleen. Erillistä liittymistä uuteen kilpailutukseen ei tarvita, vaan hankintayksikön tulee ilmoittaa Hanselille ainoastaan, mikäli haluaa tehdä muutoksia alkuperäiseen liittymiseensä.

20.12.2022 alkaen hankintayksiköiden on itse huolehdittava leasingpalveluiden hankintakanavasta, kunnes Hansel saa kilpailutettua leasingpalvelut uudelleen ja uusi sopimus astuu voimaan. 

Hankintalain § 40 toisen kohdan neljännessä momentissa sanotaan, että suorahankinnan voi tehdä, mikäli sopimuksen tekeminen on ehdottoman välttämätöntä, eikä säädettyjä määräaikoja voida noudattaa hankintayksiköstä riippumattomasta, ennalta arvaamattomasta syystä aiheutuneen äärimmäisen kiireen vuoksi. 
- Järvenpään kaupungilla on jatkuva tarve uusia IT laitteitaan, joten leasingpalveluille tarvitaan ylimenokaudelle jatkuva sopimus.
- Äärimmäinen kiire johtuu yhteishankinnan yllättävästä kaatumisesta. Aikataulussa on mahdotonta kilpailuttaa leasing laitteita ja suorahankintaa käytetään ainoastaan, kunnes Hanselin kilpailuttama leasingpalvelusopimus astuu voimaan.

Tietohallinto on käynyt neuvotteluja nykyisen KLKH130 sopimuksen toimittajan 3Step IT Oy:n (2161942-7) kanssa ja ehdottaa, että leasingpalveluiden hankintaa jatkettaisiin ylimenokaudella saman toimittajan kanssa.


Hankinnan arvo:
Kun varaudutaan, että uuden sopimuksen voimaantulo voi kestää kuusi kuukautta, tulee hankinnan arvoksi 312 000 euroa.

Päätös

Päätän, että

1. Järvenpään hankkii leasingpalveluita edelleen 3Step IT Oy:ltä 21.12.2022 alkaen toistaiseksi, yhden kuukauden irtisanomisajalla,

2. Kaupunki ei sitoudu mihinkään kiinteisiin hankintamääriin sopimuskauden aikana. 

3. Sopimus allekirjoitetaan vasta, kun tämä hankintapäätös on saanut lainvoiman. Sopimus sitoo kaupunkia vasta, kun molemmat osapuolet ovat sen allekirjoittaneet.

Allekirjoitus

Iiris Laukkanen, vt. kaupunginjohtaja

Organisaatiotieto

Konsernipalvelut