§ 50 Katuvalaistuksen suunnittelu 2023-2024 / hankinta

Lataa 

JARDno-2022-1905

Päätöspäivämäärä

16.12.2022

Päätöksen tekijä

Kaupunkitekniikan johtaja

Päätöksen peruste

Toimivalta perustuu Hallintosääntö (kaupunginvaltuusto hyväksynyt 21.6.2021 § 53) liite 1 taloudellinen toimivalta investointiosa kohta 5 ja Kaupunkikehityslautakunnan päätös 24.3.2022 § 26 Kaupunkikehityksen palvelualueen toimivallat ja viranhaltijoiden päätösvalta liite rahamääräiset ratkaisuvaltarajat 1.4.2022 alkaen kohta 5.

Kuvaus

Hankinnan kuvaus
Järvenpään kaupunki on julkaissut katuvalaistuksen suunnittelu nimisen kansallisen hankintailmoituksen Hilma-julkaisujärjestelmässä 16.11.2022. 
Tarjouspyyntöasiakirjat julkaistiin Tarjouspalvelu.fi -toimittajaportaalissa, myös tarjoukset oli lähetettävä Tarjouspalvelu.fi -toimittajaportaalin kautta.
Hankintaan liittyy puitejärjestelystä sopiminen.
Puitejärjestelyyn valitaan 3 palveluntuottajaa, jollei soveltuvuusvaatimukset täyttäviä tarjoajia tai hyväksyttäviä tarjouksia ole vähemmän.Puitejärjestelyssä palveluntarjoajan valintaa ohjaa ensisijaisesti kilpailutuksen 
perusteella määräytyvä etusijajärjestys. Ellei palveluntarjoajalla ole mahdollisuutta tuottaa palvelua tilattuna ajankohtana, tilaus tehdään toiseksi sijoittuneelta palveluntarjoajalta, mikäli toiseksi sijoittuneella ei ole mahdollisuutta tuottaa palvelua sovittuna ajankohtana, tilaus tehdään kolmanneksi sijoittuneelta palveluntarjoajalta.
Tarjouspyynnössä oli ilmoitettu,että sopimus tulee voimaan molempien Sopijapuolten allekirjoitettua Sopimuksen ja päättyy 31.12.2024. Sopimusta on mahdollista jatkaa yhdellä (1) erikseen päätettävällä kahden vuoden (2) optiokaudella 1.1.2025 -31.12.2026.

Määräaikaan 12.12.2022 klo 12:00 mennessä saapuivat seuraavat tarjoukset:

- A-Insinöörit Civil Oy (FI01135548)
- Eltel Networks Oy (1548234-8)
- FINNMAP Infra Oy (0921976-2)
- Nodeon Finland Oy (FI25387555)
- Sitowise Oy (2335445-0)
- Suomen Energia-Urakointi Oy (1108971-7)
- Sweco Talotekniikka Oy (0957613-7)
- WSP Finland Oy (0875416-5)

Tarjoajien soveltuvuusvaatimukset
Tarjouspyynnössä oli edellytetty, että vertailuvaiheeseen pääsevät ne tarjoukset, jotka täyttävät soveltuvuusvaatimukset. Merkitsemällä tarjouspyynnön taulukkoon tarjoaja vakuutti täyttyvätkö soveltuvuusvaatimukset. Tarjoajan tuli ladata tarjoukseensa yrityskohtaiset referenssit. Tarjoajan tuli esittää vähintään 5 suunnittelutyön referenssiä viimeisten 3 vuoden ajalta yli 7000 katuvalaisimen kunnista /
kaupungeista. Referenssien tulee koskea ainoastaan katuvalaistuksen suunnittelua. Yritysreferensseistä arvioitiin työn laatuun ja laajuuteen nähden riittävä kokemus ja tekninen kyky tarjouspyynnön kohteen suorittamisesta. Lisäksi vaadittiin osoitus pääsuunnittelijan ammatillisesta pätevyydestä. Vaatimus oli AMK sähköinsinöörin tai teknillisen oppilaitoksen sähköinsinöörin tutkinto sekä vähintään 5 vuoden kokemus sähkösuunnittelijana, joista vähintään 2 vuotta pääsuunnittelijana. Tarjoajan tuli ladata tarjoukseensa toimeksiannoissa työskentelevän pääsuunnittelijalla CV.

Tarjoajan tuli ladata tarjoukseensa myös selvitykset käytössä olevista laadunhallinta- ja ympäristöjärjestelmästä.
Kaikki tarjoukset täyttivät soveltuvuusehdot

Tarjousten tarjouspyynnön mukaisuus (yleiset kriteerit /tiedot)
Tarjousten tarjouspyynnönmukaisuuden tarkistus tehtiin tarjousten muotoseikkojen ja tarjouspyynnössä edellytettyjen hankinnan kohdetta ja tarjousta koskevien vähimmäisvaatimusten täyttämisen osalta. Kaikki tarjoukset olivat tarjouspyynnön mukaisia.

Tarjousten vertailu, hankinnan ratkaisuperuste ja ratkaisu
Tarjousvertailu suoritettiin soveltuvuusvaatimukset täyttäneiden tarjoajien kesken. Soveltuvuusvaatimusten täyttyminen on esitetty tarjousten vertailutaulukossa.
Laatuvaatimukset on huomioitu asetetuissa tarjoajan soveltuvuusvaatimuksissa, hankinnan kohteen kriteereissä sekä esitetty tarjouspyynnön liitteissä. Hankinnan ratkaisuperusteena oli tarjouspyynnössä ilmoitettu halvin kokonaishinta.Suoritetun hintavertailun perusteella kilpailutuksen lopputuloksena etusijajärjestys on seuraava:

1. Eltel Networks Oy
2. Nodeon Finland Oy
3. FINNMAP Infra Oy


Tarjousten vertailutaulukko on liitteenä.

Taloudelliset vaikutukset

Hankinnan ennakoitu arvo sopimuskaudelle mukaan lukien optiokaudet on noin 200 000,00 euroa (alv 0%). Voittaneen tarjouksen vertailuhinta on 162 000,00 euroa (alv 0%) . Vertailuhinta ei ole hankinnan kokonaisarvo vaan toimeksiannot tilataan tilaajan tarpeiden ja määrärahojen puitteissa sekä laskutetaan toteutuneiden kustannusten mukaisesti. Kaupunki ei sitoudu tiettyyn volyymiin ostoissa.

Sopimus allekirjoitetaan kun hankintapäätös on saanut lainvoiman.


Hankinnan yhteyshenkilö on kaupunkitekniikan suunnittelupalveluiden suunnittelupäällikkö.


 

Päätös

Edellä esitetyin perustein päätän, että Järvenpään kaupunki valitsee puitesopimuskumppaneiksi hankinnan kohdetta toimittamaan hintavertailun lopputuloksen mukaisesti etusijajärjestyksessä

1. Eltel Networks Oy
2. Nodeon Finland Oy
3. FINNMAP Infra Oy

 

Allekirjoitus

kaupunkitekniikan johtaja Mikko Autere

Organisaatiotieto

Kaupunkitekniikka