Henkilöstöasiainjaosto, kokous 4.11.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 43 Elinvoimajohtajan viran täyttäminen/Rekrytoinnin käynnistäminen

JARDno-2022-1895

Valmistelija

  • Henriikka Louhelainen, Rekrytoinnin erityisasiantuntija, henriikka.louhelainen@jarvenpaa.fi

Perustelut

Elivoimajohtaja Marko Lehenberg on irtisanoutunut Järvenpään kaupungin elinvoimajohtajan virasta ja kaupunginhallitus on myöntänyt hänelle 10.10.2022 § 255 eron virasta 1.11.2022 lukien.

Hallintosäännön 6 luvun 49 §:n mukaan viran julistaa haettavaksi se, jonka tehtävänä on valita viranhaltija avoinna olevaan virkaan. Viran, johon kaupunginhallitus valitsee viranhaltijan, julistaa kuitenkin haettavaksi kaupunginhallituksen henkilöstöasiainjaosto. Elinvoimajohtaja toimii kaupungin organisaatiossa palvelualueen asiakkuusjohtajana ja palvelualueiden asiakkuusjohtajat valitsee kaupunginhallitus. Näin ollen elinvoimajohtajan viran rekrytointi käynnistyy henkilöstöasiainjaoston päätöksellä. Elinvoimajohtajan virkanimike muutetaan yritys- ja elinkeinopalvelujohtajan nimikkeeksi, joka kuvaa paremmin viran tehtäväkenttää.  

Yritys- ja elinkeinopalvelujohtajan viran kelpoisuusehtona on ylempi korkeakoulututkinto tai korkeakoulututkinto yhdistettynä riittävään johtamiskokemukseen vastaavista tehtävistä. 

ML

Ehdotus

Henkilöstöasiainjaosto päättää

  1. että yritys- ja elinkeinopalvelujohtajan virka julistetaan julkisesti haettavaksi ajalle 10.11.2022 – 24.11.2022.
  2. että yritys- ja elinkeinopalvelujohtajan viran kelpoisuusehtona on ylempi korkeakoulututkinto tai korkeakoulututkinto yhdistettynä riittävään johtamiskokemukseen vastaavista tehtävistä.
  3. hyväksyä liitteenä olevat viran hakukuulutuksen, osaamisprofiilin sekä alustavan rekrytointi-aikataulun. 

 

 

Päätös

Hyväksyttiin päätösehdotuksen mukaisesti. 

Rekrytoinnin alustavaan aikatauluun muutoksena siten, että henkilöstöasiainjaoston ylimääräinen kokous pidetään 16.12. klo 12.00, jossa on haastattelut ja päätös soveltuvuusarviointiin lähetettävistä.

Tiedoksi

HR-palvelut