§ 16 Liukastumisvahinko Järnefeltinkadun kevytliikenneväylällä

Lataa 

JARDno-2022-407

Päätöspäivämäärä

25.10.2022

Päätöksen tekijä

Ylläpidon rakennuttajapäällikkö

Päätöksen peruste

Kaupunkikehityksen palvelualueen organisaatiorakenne ja viranhaltijoiden päätösvalta (kaupunkikehityslautakunta 24.3.2022 § 26)

Kuvaus

Vahingonkärsinyt on liukastunut 1.3.2022 klo 9-10 Järnefeltinkadun kevyenliikenteenväylällä. Liukastumisen syyksi vahingonkärsinyt on ilmoittanut jäässä olleen kulkuväylän. Järnefeltinkatu sijaitsee kaupungin keskustan alueella ja se kuuluu katukunnossapidon hoitoluokkaan A. Kevytliikenneväylän kunnossapitovastuu on Järvenpään kaupungilla. Vahingonkärsinyt pyytää Järvenpään kaupunkia korvaamaan liukastumisvahingosta aiheutuneet kulut.

Kaupungin vakuutusasioita käsittelevälle IF Vahinkovakuutusyhtiölle on toimitettu alueurakoitsija Alltime Oy:n tekemä lausunto kunnossapitotoimista vahinkoajankohdalta. Vakuutusyhtiö on käsitellyt asiaa ja toteaa seuraavaa.

Vahinko on kirjattu vahinkonumerolla 22.134044 kaupungin vastuuvakuutukseen. Selvitysten perusteella vakuutusyhtiö katsoo, että vahinko on johtunut kevyenliikenteenväylän liukkaudesta eikä kaupunki ole pystynyt osoittamaan liukkaudentorjunnan olleen riittävää. Vakuutusyhtiö katsoo Järvenpään kaupungin olevan korvausvastuussa vahingosta ja vahinko korvataan kaupungin vastuuvakuutuksesta.

Vakuutusyhtiön takaisinsaantivaatimus on kaupungin omavastuuosuuden mukaisesti 2172,25€ (Alv 0%)

Päätös

Päätän, että IF Vahinkovakuutusyhtiölle korvataan vahingosta 22.134044 kaupungin omavastuuosuuden mukaisesti 2172,25€ (Alv 0%). Kaupungin sopimussuhteinen vakuutusyhtiö on tutkinut asiaa ja on päätynyt korvausvelvollisuuteen vahinkoa koskevien asiakirjojen perusteella.

Allekirjoitus

Vt. ylläpidon rakennuttajapäällikkö Aija Schukov

Organisaatiotieto

Kaupunkitekniikka