§ 5 Digitaalisten videopalvelujen kilpailutus

Lataa 

JARDno-2022-1872

Päätöspäivämäärä

12.10.2022

Päätöksen tekijä

Kirjastopalveluiden päällikkö

Päätöksen peruste

Järvenpään kaupungin hallintosääntö (KV25.5.2020 § 28)

Hyvinvoinnin palvelualueen toimivallan siirtäminen (Hyvo 27.2.2020 § 11)

Kuvaus

 

Digitaaliset videopalvelut (VoD-palvelut eli Video on Demand) ovat viime vuosina yleistyneet yleisten kirjastojen palvelutarjonnassa. VoD-palveluja tarjoamalla kirjastot voivat parantaa kansalaisten pääsyä kulttuuriin, viihteeseen ja tietoon; vähentää eriarvoisuutta, lisätä osallistumismahdollisuuksia ja tukea oppimista kehittämällä kansalaisten digitaitoja.

  

Yleisten kirjastojen konsortio on yhteistyössä FinELibin kanssa kilpailuttamassa digitaaliset videopalvelut (VoD-palvelut) yleisille kirjastoille. Hankinnan tavoitteena on VoD-palveluiden hankinta SaaS-palveluna yleisille kirjastoille. Kilpailuttamalla hankinta yhtenä kokonaisuutena kaikille yleisille kirjastoille pyritään saamaan käyttöön yhdenmukainen, laadukas ja kustannustehokas ratkaisu.

  

Hankittavia palveluita ovat: 

• VoD-palvelu SaaS-palveluna (service as a software) sisältäen videoita yleisille kirjastoille 

• VoD-palvelun tukipalvelut, kuten tekninen tuki kirjaston henkilökunnalle ja asiakkaille sekä laskutuksen tuki kirjastoille 

 

Kansalliskirjaston FinELib-palvelut (FinELib) koordinoi hankintaa ja kilpailuttaa hankinnan keskitetysti kuntien puolesta sekä opastaa ja ohjaa kuntia sopimuskauden aikana. FinELib on Kansalliskirjaston palveluyksikkö, jonka tehtävänä on hankkia jäsenorganisaatioilleen käyttöoikeuksia elektronisiin palveluihin. Kansalliskirjasto on osa Helsingin yliopistoa. Hankinta kilpailutetaan keskitetysti ja Kansalliskirjasto allekirjoittaa sopimukset valtuutuksella kuntien puolesta. 

 

Hankintaan sovelletaan julkisia hankintoja koskevaa lainsäädäntöä. Tarjouskilpailu toteutetaan hankintalain 32 §:n mukaista avointa menettelyä noudattaen. Tarjouksista tullaan valitsemaan kokonaistaloudellisesti edullisin. Kokonaistaloudellisesti edullisin on tarjous, joka on hinta-laatusuhteeltaan paras. 

 

Kirkes-kirjastojen (Järvenpää, Kerava, Mäntsälä, Tuusula) johtoryhmä on 15.2.2022 päättänyt liittyä mukaan elokuvapalveluiden kilpailutukseen ja sitoutua kilpailutuksen voittaneen palvelun hankintaan.  

 

Tavoitteena on, että sopimus videopalvelujen toimittajan kanssa tulee voimaan vuoden 2022 loppuun mennessä. Sopimus on voimassa kaksi (2) vuotta. Sopimus tulee voimaan, kun molemmat sopijapuolet ovat allekirjoittaneet sopimuksen. Sopimukseen sisältyy enintään yksi (1) enintään kahden (2) vuoden pituinen optiokausi. 

 

Hankinnan arvioitu arvo koko Kirkes-kimpalle on 20 000 euroa vuodessa eli yhteensä 80 000 euroa koko sopimuskauden (2 vuotta + 2 optiovuotta) ajalta. Kustannukset jaetaan kuntien asukasluvun suhteessa. Järvenpään osuus on 31% eli 25 000 euroa koko sopimuskauden ajalta. 

 

 

Päätös

Päätän

1. että Järvenpään kaupunginkirjasto liittyy FinELibin:n kilpailutukseen, jonka kohteena ovat kirjaston digitaaliset videopalvelut. 

 2. Tämä päätös pannaan täytäntöön sen lainvoimaisuutta odottamatta.  

 

 

Allekirjoitus

Kirjastopalveluiden päällikkö, Järveläinen Katariina

Organisaatiotieto

Hyvinvoinnin palvelualue