§ 8 Maankäyttöinsinöörin ja maanmittausinsinöörin sijaisen määrääminen

Lataa 

JARDno-2022-1410

Päätöspäivämäärä

25.8.2022

Päätöksen tekijä

Kaupunkikehitysjohtaja

Päätöksen peruste

Hallintosääntö, KV 21.6.2021 § 53.

Kuvaus

Kaupunkikehityksen toimintasäännön mukaan maankäyttöinsinöörin päätösvaltaan kuuluu kiinteistötoimitusten sekä muiden kaupungin maa-alueita koskevien lupien hakeminen ja kaupungin edustaminen kiinteistö-, lunastus- ja tietoimituksissa. Maanmittausinsinöörin päätösvaltaan kuuluu erillisen tonttijaon laatiminen ja hyväksyminen sekä maankäyttö- ja rakennuslain 95 §:n mukainen katualueiden haltuunotto. Maankäyttöinsinöörin tehtävänkuvaan kuuluu mm. kiinteistönmuodostustoiminnasta vastaaminen sisältäen tonttijakojen laadintaa sekä koko toimitustuotantoprosessin toiminnallista hallintaa ja ohjaamista, johon kuuluu toimitusten valmistelu, toimituskokousten pitäminen, pöytäkirjojen sekä kartan laadinta ja toimitusten rekisteröinti. Vastaavasti maanmittausinsinöörin tehtävänkuvaan kuuluu mm. asiakaspalvelua kiinteistömuodostuksen asiantuntijana sekä ulkoisten että kaupungin sisäisten asiakkaiden kanssa. 

Maankäyttöinsinöörin ja maanmittausinsinöörin tehtävänkuvat on tarkoituksella muodostettu siten, että tarvittaessa tehtäviä voidaan hoitaa ristiin. Asia on jäänyt kuitenkin huomioimatta kaupunkikehityksen toimintasäännössä, jossa viranhaltijoille on määritetty vastuut. Jos maankäyttöinsinööri ja maanmittausinsinööri vastuutettaisiin toimimaan toistensa sijaisena, olisi heillä myös päätösvalta toimintasäännön mukaisesti.

Tehtäväjärjestelyjä helpottaisi lomien yms. muiden vapaiden järjestämistä.

Tehtävänkuviin lisättävät muutokset sijaistamisesta eivät aiheuta tehtäväkohtaisen palkkaan euromääräistä lisäystä.

Päätös

Päätän, että maankäyttöinsinööri toimii maanmittausinsinöörin ja että maanmittausinsinööri toimii maankäyttöinsinöörin sijaisena  Päätös on voimassa toistaiseksi.

Allekirjoitus

kaupunkikehitysjohtaja Harri Palviainen

Organisaatiotieto

Kaupunkikehitys