§ 29 Näretie välillä Mahonkikatu-Vanha Lahdentie, katusuunnitelman hyväksyminen

Lataa 

JARDno-2022-286

Päätöspäivämäärä

18.8.2022

Päätöksen tekijä

Suunnittelupäällikkö

Päätöksen peruste

Toimivalta perustuu kaupunkikehityksen toimintasääntöön,​ jonka mukaan suunnittelupäällikkö päättää katusuunnitelmista, ​niihin liittyvistä 
liikenteenohjaussuunnitelmista ja muiden yleisten alueiden suunnitelmista sekä niiden muutoksista (MRL 85 §).

Kuvaus

Katusuunnitelmaehdotuksen sisältö

Näretie sijaitsee Järvenpään 15.kaupunginosassa, Haarajoki.

Katusuunnitelmaehdotus piir.nro 5960-220-2A,7 on voimassa olevan asemakaavan mukainen (Järvenpään kaupunginvaltuusto, 16.12.2002 § 121 ja 25.4.2022 § 29). Suunnitelmaehdotus sekä kaavakartta ovat päätöksen liitteinä.

Näretie on nykyisellään sorapintainen tonttikatu.

Katusuunnitelmaehdotuksessa Näretien ajorata on esitetty 5,0 metriä leveänä. Välille Mahonkikatu-Tiikkikatu on esitetty 2,0 metriä leveä jalkakäytävä ajoradan eteläpuolelle. Asemakaavan mukainen jalankululle ja pyöräilylle varattu osuus on esitetty 3,5 metriä leveänä. Päällysteeksi on esitetty asfaltti.

Ajoradan molemmin puolin on esitetty betoniset reunakivet. Tonttiliittymien, suojatien ja Näretien ajoradan itäpään kohdalla reunakivi on esitetty madallettuna.

Näretie välillä Tiikkikatu-Vanha Lahdentie on asemakaavassa määritetty jalankululle ja pyöräilylle varatuksi kaduksi, jolla on osalta matkasta tontilleajo sallittu.  Katusuunnitelmaehdotuksessa Näretien ja Tiikkikadun risteyksen linjaus on esitetty siten, että katuympäristö tukee asemakaavan mukaista ratkaisua. Tiikkikadun risteyksen kohdalle on esitetty noppakivirivi, valaistava puu sekä  maakivet.

Näretien reuna-alueet on esitetty nurmipintaisina poislukien Närepuistoon rajautuva osuus, jolle on esitetty niitty. Näretien pohjoispuolen reuna-alue on esitetty 2,0 metriä leveänä. Välillä Mahonkikatu-Tiikkikatu eteläinen reuna-alue on esitetty 1,0 metriä leveänä ja Tiikkikadusta itään reuna-alue on esitetty 3,0 metriä leveänä. 3,0 metriä levellä reuna-alueelle on esitetty lehtipuuistutuksia. Vanhaan Lahdentiehen liittyvän jalankululle ja pyöräilylle varatun kadun reuna-alueet on esitetty 2,8 ja 3,7 metriä leveinä.

Välillä Tiikkikatu-Vanha Lahdentie Näretien eteläpuolelle on esitetty avo-ojapainanne pohjapatoineen.

Näretien ajorata on esitetty yksipuolisesti sivukaltevana. Näretien tasaus noudattelee kadun nykyistä tasausta.

Suurin osa katualueen hulevesistä esitetään viivytettäväksi avo-​ojapainanteen ja pohjapatojen avulla. Painanteesta hulevedet on esitetty johdettavaksi kupukantisten kaivojen kautta uuteen hulevesiviemäriin.

Näretie välillä Mahonkikatu-Vanha Lahdentie on esitetty valaistuna.

Katusuunnitelmaehdotus ja nähtävilläolo

Näretien välillä Mahonkikatu-Vanha Lahdentie katusuunnitelmaehdotus piir.nro 5960-220-2,7 on ollut julkisesti nähtävillä 18.3. - 31.3.2022 välisenä aikana.

Katusuunnitelmaehdotuksesta ei ole jätetty muistutuksia nähtävillä oloaikana.

Nähtävillä oloajan jälkeen katusuunnitelmaa piir.nro 5960-220-2 on päivitetty siirtämällä kahta tonttiliittymää selkeämmin irti asemakaavan mukaiselta tonttiliittymäkieltoalueelta.

Taloudelliset vaikutukset

Näretien välillä Mahonkikatu-Vanha Lahdentie kunnallistekniikan rakentamiskustannukset ovat noin 505 000 euroa (alv. 0 %), joista kadun rakentamiskustannukset ovat noin 310 000 (alv. 0 %) ja vesihuollon (sis. hulevesi) noin 195 000 (alv. 0 %).

Kohteen rakentaminen on ajoitettu kaupungin investointiohjelmassa vuosille 2022-2024.

Päätös

Päätän hyväksyä Näretien välillä Mahonkikatu-Vanha Lahdentie katusuunnitelmaehdotuksen piir.nro 5960-220-2A,7 sekä siihen liittyvän liikenteenohjaussuunnitelman 5960-340-1.

Maankäyttö- ​ja rakennuslain 202 §:n nojalla tämä päätös on täytäntöönpanokelpoinen ennen muutoksenhakuajan päättymistä.

Allekirjoitus

Suunnittelupäällikön poissa ollessa projektipäällikkö Miia Haikonen

Organisaatiotieto

Kaupunkitekniikka