§ 12 Liukastumisvahinko Laurilantien kevytliikenneväylällä

Lataa 

JARDno-2022-192

Päätöspäivämäärä

28.7.2022

Päätöksen tekijä

Ylläpidon rakennuttajapäällikkö

Päätöksen peruste

Kaupunkikehityksen palvelualueen organisaatiorakenne ja viranhaltijoiden päätösvalta (kaupunkikehityslautakunta 24.3.2022 § 26)

Kuvaus

Vahingonkärsinyt on liukastunut 17.1.2022 klo 6.40 Laurilantien kevytliikenneväylällä. Liukastumisen syyksi vahingonkärsinyt on ilmoittanut peilikirkkaan ja hiekoittamattoman tien. Laurilantien kevytliikenneväylä kuuluu katukunnossapidon luokkaan A ja sen kunnossapitovastuu on Järvenpään kaupungilla. Vahingonkärsinyt pyytää Järvenpään kaupunkia korvaamaan liukastumisvahingosta aiheutuneet kulut sekä korvauksia kivusta ja särystä.

Kaupungin vakuutusasioita käsittelevälle IF Vahinkovakuutusyhtiölle on toimitettu alueurakoitsija Alltime Oy:n tekemä lausunto kunnossapitotoimista vahinkoajankohdalta. Vakuutusyhtiö on käsitellyt asiaa ja toteaa seuraavaa.

Vahinko on kirjattu vahinkonumerolla 22.108232 kaupungin vastuuvakuutukseen. Selvitysten perusteella vakuutusyhtiö katsoo, että Järvenpään kaupunki on korvausvastuussa vahingosta ja vahinko korvataan kaupungin vastuuvakuutuksesta. Edellisen hiekoituksen jälkeen lämpötila on vaihdellut pakkasen ja plusasteiden välillä ennen vahingon sattumista ja lunta on satanut. Liukkaudentorjuntaa olisi ollut tarpeen tehdä uudelleen ennen vahingon sattumista.

Vakuutusyhtiön takaisinsaantivaatimus on kaupungin omavastuuosuuden mukaisesti 3150,00€(Alv 0%)

Päätös

Päätän, että IF Vahinkovakuutusyhtiölle korvataan vahingosta 22.108232 kaupungin omavastuuosuuden mukaisesti 3150,00€ (Alv0%). Kaupungin sopimussuhteinen vakuutusyhtiö on tutkinut asiaa ja on päätynyt korvausvelvollisuuteen vahinkoa koskevien asiakirjojen perusteella.

Allekirjoitus

Vt.ylläpidon rakennuttajapäällikön poissaollessa tiemestari Kauko Kallio

Organisaatiotieto

Kaupunkitekniikka