§ 9 Liukastumisvahinko Venny Soldanin raitilla

Lataa 

JARDno-2022-516

Päätöspäivämäärä

4.7.2022

Päätöksen tekijä

Ylläpidon rakennuttajapäällikkö

Päätöksen peruste

Kaupunkikehityksen palvelualueen organisaatiorakenne ja viranhaltijoiden päätösvalta ( kaupunkikehityslautakunta 24.3.2022 § 26 )

Kuvaus

Vahingonkärsinyt on liukastunut 12.3.2022 klo 23.30 Venny Soldanin raitilla. Liukastumisen syyksi vahingonkärsinyt on ilmoittanut kävelykadulla olleen hiekoittamattoman ja jäisen kohdan. Venny Soldanin raitti kuuluu katukunnossapidon luokkaan B ja sen kunnossapitovastuu on Järvenpään kaupungilla. Vahingonkärsinyt pyytää Järvenpään kaupunkia korvaamaan liukastumisvahingosta aiheutuneet kulut sekä korvauksia kivusta ja särystä.

Kaupungin vakuutusasioita käsittelevälle IF Vahinkovakuutusyhtiölle on toimitettu alueurakoitsija Alltime Oy:n tekemä lausunto kunnossapitoimista vahinkoajankohdalta. Vakuutusyhtiö on käsitellyt asiaa ja toteaa seuraavaa:

Vahinko on kirjattu vahinkonumerolla 22.129043 kaupungin vastuuvakuutukseen. Vahinkoasiassa annettujen selvitysten perusteella vahinko johtuu liukkaudentorjunnan laiminlyönnistä/ puutteellisesta liukkaudentorjunnasta. Kaupunki ei ole pystynyt esittämään liukkaudentorjunnan olleen riittävää tai vahingon johtuneen muusta syystä. Järvenpään kaupunki on näin ollen korvausvastuussa vahingosta ja korvaamme vahingon kaupungin vastuuvakuutuksesta.

Vakuutusyhtiön takaisinsaantivaatimus on kaupungin omavastuuosuuden mukaisesti 3683,88€ (Alv 0%)

Päätös

Päätän, että IF Vahinkovakuutusyhtiölle korvataan vahingosta 22.129043 kaupungin omavastuuosuuden mukaisesti 3683,88€ (Alv0%). Kaupungin sopimussuhteinen vakuutusyhtiö on tutkinut asiaa ja on päätynyt korvausvelvollisuuteen vahinkoa koskevien asiakirjojen perusteella.

Allekirjoitus

Vt. ylläpidon rakennuttajapäällikön poissaollessa tiemestari Kauko Kallio

Organisaatiotieto

Kaupunkitekniikka