§ 8 Määräalan vuokraaminen kiinteistöstä 186-401-1-2698 lammaslaitumeksi

Lataa 

JARDno-2022-936

Päätöspäivämäärä

8.6.2022

Päätöksen tekijä

Tonttipäällikkö

Päätöksen peruste

Järvenpään kaupunkikehityksen toimintasääntö

Kuvaus

Metsähallitus on laatinut 21.3.2021 ohjeet Lemmenlaakson laidunnuksen toteuttamiseksi. Kyseessä on avoimen ja puustoisen perinnemaiseman hoitaminen, hoitotyö toteutetaan laiduntamalla lampaita.

Kaupunkitekniikka on aidannut Lemmenlaaksoon Keravanjoen rantaniityille noin 9,2 ha:n suuruisen alueen käytettäväksi lampaiden laitumena. Aitaan on rakenettu portteja, jotka avataan laiduntamisen jälkeen, jolloin alueella liikkuvat pääsevät vapaasti kulkemaan.

Tuusulalaisen kotieläintalous- ja kasvinviljelytilan Oiva Lähituotte Oy:n kanssa on neuvoteltu liitteenä olevan vuokrasopimuksen mukaisista ehdoista ja lampaiden laiduntamisesta kesäkausina. Vuokrasopimus on laadittu viideksi vuodeksi. Alueen käytöstä ei peritä vuokraa, koska kyseessä on luonnolliseen maisemanhoitoon tähtäävä toimenpide. Vuokralaisen on noudatettava Metsähallituksen laatimaa laiduntamisen työohjetta.

Päätös

Päätän vuokrata Oiva Lähituote Oy:lle noin 9,2 ha:n suuruisen määräalan kiinteistöstä 186-401-1-2698 lampaiden laiduntamista varten vastikkeetta liitteenä olevan vuokrasopimuksen mukaisin ehdoin. 

Allekirjoitus

Tonttipäällikkö Tarja Kariniemi

Organisaatiotieto

Yhdyskuntasuunnittelu