§ 5 Historian ja yhteiskuntaopin lehtorin viran täyttäminen

Lataa 

JARDno-2022-710

Päätöspäivämäärä

2.6.2022

Päätöksen tekijä

Yhteiskoulun rehtori

Päätöksen peruste

Julkaistun hakuilmoituksen pohjalta viran kelpoisuusehdoksi määritettiin ylempi korkeakoulututkinto ja perusopetuksen aineenopettajan kelpoisuus opetustoimen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista annetun asetuksen nro 986/1998 mukaisesti. Eduksi katsottiin kokemus yhteisopettajuudesta, moniammatillisesta yhteistyöstä ja työskentelystä yhtenäiskoulussa sekä arvostettiin näkemystä hyvinvoinnin ja koulunkäynnin monipuolisesta tukemisesta.

Hakemusten, haastattelujen ja ansiovertailun sekä perustuslain 125 § mukaisten yleisten nimitysperusteiden eli taidon, kyvyn ja koetellun kansalaiskunnon kokonaisarvioinnin nojalla soveltuvin ja sopivin Järvenpään kaupungin historian ja yhteiskuntaopin lehtorin virkaan on FM, erityisopettaja (Henkilötiedot poistettu) . (Henkilötiedot poistettu) on lisäksi työkokemuksensa, koulutuksensa ja osaamisensa sekä henkilökohtaisten ominaisuuksiensa perusteella kyvykkäin hoitamaan avoinna olevaa virkaa. Lisäksi valitulla on sellaista kokemusta ja lisäkoulutusta, joka tukee hakemuksessa toivottua kehittämisnäkökulmaa, toimintakulttuurinäkökulmaa sekä hyvinvoinnin ja koulun käynnin monipuolisen tukemisen kehittämistä.

 

Kuvaus

Järvenpään kaupungin historian ja yhteiskuntaopin lehtorin virka on ollut haettavana 31.3.-14.4.2022. Virka on ollut haettavana Järvenpään kaupungin nettisivuilla, julkisella ilmoitustaululla ja TE-keskuksen sivuilla. Historian ja yhteiskuntaopin lehtorin kelpoisuusehtona on ollut ylempi korkeakoulututkinto ja perusopetuksen aineenopettajan kelpoisuus opetustoimen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista annetun asetuksen nro 986/1998 mukaisesti. Virkaa täytettäessä on erityisten kelpoisuusehtojen lisäksi huomioitava perustuslain 125 §:ssä säädetyt yleiset nimitysperusteet julkisiin virkoihin eli taito, kyky ja koeteltu kansalaiskunto.

Virkaan haki määräajassa 28 hakijaa. Hakijoiden koulutus- ja työkokemustiedot kokonaisuudessaan löytyvät sähköisistä hakemuksista. Hakijoista 27 täyttivät virassa säädetyt kelpoisuusehdot. Hakijoiden antamiin tietoihin pohjautuvan ansiovertailun perusteella videohaastatteluun kutsuttiin 18 hakijaa, joista viisi hakijaa kutsuttiin jatkohaastatteluun.

Haastattelijoina toimivat rehtori (Henkilötiedot poistettu)  ja virka-apulaisrehtorit (Henkilötiedot poistettu) ja (Henkilötiedot poistettu) . Myös oppilasraati osallistui osaan jatkohaastatteluista.

Päätös

Päätän valita FM, erityisopettaja (Henkilötiedot poistettu) Järvenpään kaupungin historian ja yhteiskuntaopin lehtorin virkaan 1.10.2022 alkaen. Varalle valitaan KK, FM (Henkilötiedot poistettu) .

Virkaan ottaminen on ehdollinen, kunnes valittu esittää terveydentilastaan luotettavan selvityksen. Virassa noudatetaan kuuden kuukauden koeaikaa.

Työehdot määräytyvät OVTES mukaan ja ne tarkennetaan virkamääräyksessä. 

Allekirjoitus

Pia Pohjanpalo, rehtori

Organisaatiotieto

HR-palvelut