Henkilöstöasiainjaosto, kokous 20.5.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 14 Virkojen muuttaminen toimiksi 1.8.2022 alkaen/Järvenpään Opisto

JARDno-2021-2523

Valmistelija

  • Mika Lindgren, vt. henkilöstöjohtaja, mika.lindgren@jarvenpaa.fi

Perustelut

Hallintosäännön 48 § mukaan virkasuhteen muuttamisesta työsuhteeksi päättää kaupunginhallitus.

Järvenpään Opiston henkilöstörakennetta koskevat YT-neuvottelut päättyivät 22.12.2021. Neuvottelujen tuloksena päätettiin, että muutamme taideaineiden suunnittelijaopettajan ja taitoaineiden suunnittelijaopettajan virat Järvenpään Opiston suunnittelijaopettajien toimiksi 1.8.2022 alkaen.

Muutoksen perusteluna on Järvenpään Opiston toiminnan ja tehtävien uudelleen järjestelyt, jotka liittyvät YT-neuvottelujen seurauksena tapahtuviin muutoksiin organisaatiorakenteessa. Uudet suunnittelijaopettajien toimet antavat työnantajalle joustavammat mahdollisuudet reagoida muutostilanteissa ja järjestää toiminta tarkoituksenmukaisemmalla tavalla, koska vakansseja ei ole kytketty tiettyihin aineisiin. Lisäksi viroille ei ole nykyisin perusteita, koska suunnittelijaopettajat eivät käytä julkista valtaa.

Uusissa toimissa suunnittelijaopettajien kelpoisuusvaatimukset määräytyvät edelleen asetuksen opetushenkilöstön kelpoisuusvaatimuksen (986/1998) mukaisesti. Heihin sovelletaan jatkossakin OVTES, liite 12 virka- ja työehtosopimusta. Lisäksi heidän hinnoittelutunnuksensa säilyy samana (4060 4008).

 

Ehdotus

Esittelijä

  • Mika Lindgren, vt. henkilöstöjohtaja, mika.lindgren@jarvenpaa.fi

Henkilöstöasiainjaosto esittää kaupunginhallitukselle, että taideaineiden suunnittelijaopettajan ja taitoaineiden suunnittelijaopettajan virat muutetaan Järvenpään Opiston suunnittelijaopettajien toimiksi 1.8.2022 alkaen.

Päätös

Hyväksyttiin päätösehdotuksen mukaisesti.

Kokouskäsittely

Vt. henkilöstöjohtaja Mika Lindgren esitteli asiaa.

Tiedoksi

KH