Opetus- ja kasvatuslautakunta, kokous 25.1.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 3 Opetuksen ja kasvatuksen käyttösuunnitelma 2022

JARDno-2022-13

Valmistelija

  • Mari Heinonen, laskentasihteeri, mari.heinonen@jarvenpaa.fi

Perustelut

Kaupunginvaltuusto päätti 15.11.2021 § 110 taloussuunnitelmasta vuosille 2022-2025 ja talousarviosta vuodelle 2022. Määrärahat ovat nettositovia eli sitovia toimintakatteen osalta. Valtuusto on hyväksynyt sitovan määrärahan, joka on jaettu kahtia. Kotikuntakorvaukset on erotettu omaksi sitovuustasokseen. Valtuuston hyväksymä palvelualueen talousarvio ja valtuuston hyväksymät eurot ja sitovat toiminnalliset tavoitteet on esitetty pykälän oheismateriaalina.

Talousarvion mukaisesti lautakunnat päättävät talousarviota operatiivisemman tason käyttösuunnitelmista vuodelle 2022 tammikuun 2022 loppuun mennessä. Käyttösuunnitelmassa lautakunta asettaa avainalueille/vastuualueille muut kuin kuntalain tarkoittamat sitovat toiminnalliset tavoitteet sekä jakaa valtuuston antamat taloudelliset resurssit avain-/vastuualueille. 

Käyttösuunnitelma on valmisteltu talousjaostolle (16.12.2021 § 39) esitellyn mallipohjan mukaisesti huomioiden valtuustoaloite Palvelualuiden käyttösuuunitelmien rakenteen muuttaminen informatiivisemmaksi. Mallipohjan mukaisesti käyttösuunnitelmassa esitetään aiempaa tarkemmin talous- ja henkilöstötietoja. Lautakunta hyväksyy käyttösuunnitelmasta päättäessään edelleen avainaluiettain sitovat toiminnalliset tavoitteet ja toimintakatetasoiset taloustavoitteet ja tarkemmat tiedot tarjoavat lisäinformaatiota.

Käyttösuunnitelmiin sisältyviä eriä on käsitelty alustavasti lautakunnan antamassa talousarvioesityksessä kaupunginhallitukselle 21.9.2021 § 56 ja käyttösuunnitelmiin sisältyvät maksut ja taksat on hyväksytty Opetus- ja kasvatuslautakunnassa 14.12.2021 § 70.

Opetuksen ja kasvatuksen palvelualueen määrärahat on kohdennettu aiemmin lautakunnassa käytyjen linjausten perusteella ja laadittu niitä vastaavat avainaluekohtaiset sekä esikunnan käyttösuunnitelmat, jotka ovat esitelty liitteessä.

Ehdotus

Esittelijä

  • Merja Narvo-Akkola, palvelualuejohtaja, merja.narvo-akkola@jarvenpaa.fi

Opetus- ja kasvatuslautakunta päättää hyväksyä 

  • Opetuksen ja kasvatuksen sekä kotikuntakorvausten käyttösuunnitelmat liitteen mukaisesti

 

Käsittely

Talousjohtaja Kirsi Rinne selosti opetuksen ja kasvatuksen palvelualueen käyttösuunnitelmaa.

Mikko Laakkonen oli poissa kokouksesta 18.12 - 18.52.

Päätös

Hyväksyttiin päätösehdotuksen mukaisesti.

Tiedoksi

Opkan johtoryhmä