Henkilöstöasiainjaosto, kokous 15.10.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 41 Elinvoimajohtajan viran virantoimitusvelvollisuuden muuttaminen

JARDno-2021-2072

Valmistelija

  • Merja Soosalu, henkilöstöjohtaja, merja.soosalu@jarvenpaa.fi

Perustelut

Järvenpään kaupungilla strategian päivitys on suunniteltu aloitettavaksi loppuvuodesta 2021 alkaen. Kaupungin strategista johtamista ja kaupungin strategiatyön resurssointia on tarkoituksenmukaista vahvistaa. Kaupunkikehityksen palvelualueella tehdään myös yksittäisiä tehtäväjärjestelyitä liittyen vt. kaupunkikehitysjohtajan tuleviin tehtäviin 1.12.2021 alkaen, mikä mahdollistaa strategiatyön resurssoinnin.

On arvioitu, että strategian rakentamisen ja toimeenpanon varmistamisen tehtävä ei ole niin laaja, että se edellyttäisi kokoaikaista työntekijää ja tehtävä on mahdollista yhdistää olemassa olevaan muuhun tehtävään. Elinvoimajohtajalla on arvioitavissa olevan sekä koulutuksen, osaamisen ja työkokemuksen perusteella edellytykset ottaa hoidettavakseen tämä tehtävä. Samalla organisoidaan elinvoimajohtajan tehtävään nyt elinvoimajohtajan viran tehtäviin kuuluvat hankekehityksen tehtävät kaupunkikehityksen toimialalla siten, että ne siirtyvät vt. kaupunkikehitysjohtajan vastuulle joulukuun 2021 alusta.

Virantoimitusvelvollisuuden muutos vaikuttaa elinvoimajohtajan viran tehtäviin siten, että elinvoimajohtajan tehtävään tulee uutena tehtävänä kaupunkistrategian valmistelu, toteutumisen seurannan järjestäminen ja toimintaympäristön muutosten jatkuva analysointi erityisesti elinvoiman näkökulmasta kaupungin johtoryhmän ja kaupunkikehityksen johtoryhmän tarpeisiin. Elinvoimajohtajan tehtävästä poistuu hankekehitys ja ko yksikön esihenkilöys. Elinvoimajohtaja on edelleen esihenkilö elinkeino- ja matkailupalveluiden henkilöstölle. Elinvoimajohtajan esihenkilönä toimii kaupunkikehitysjohtaja myös muutoksen jälkeen. Muutoksella ei ole palkkavaikutusta. Elinvoimajohtajan sijainti kaupunkikehityksen organisaatiossa ei muutu. Liitteenä olevaan elinvoimajohtajan osaamisprofiiliin on päivitetty nyt esitettävät muutokset.

Lain kunnan ja hyvinvointialueen viranhaltijasta (ent. laki kunnallisesta viranhaltijasta) § 23 mukaan toistaiseksi voimassa olevaan virkasuhteeseen ottamisesta päättävä kunnan tai hyvinvointialueen viranomainen voi varattuaan viranhaltijalle tilaisuuden tulla kuulluksi päättää, että viranhaltijan virantoimitusvelvollisuutta muutetaan, jos toiminnan uudelleen järjestely tai muu perusteltu syy sitä edellyttää. Kaupungin hallintosäännön § 49 mukaan kaupunginhallitus valitsee palvelualueiden asiakkuusjohtajat. Elinvoimajohtaja on kaupunkikehityksen palvelualueen asiakkuusjohtaja.

Elinvoimajohtajaa on kuultu alustavasti suunnitelluista elinvoimajohtajan virantoimitusvelvollisuuden muutoksista ja hän on antanut suostumuksensa näihin muutoksiin.

MSo 

Ehdotus

Esittelijä

  • Olli Naukkarinen, kaupunginjohtaja, olli.naukkarinen@jarvenpaa.fi

Henkilöstöasiainjaosto päättää esittää kaupunginhallitukselle, että kaupunginhallitus hyväksyy elivoimajohtajan virantoimitusvelvollisuuden muuttamisen yllä kuvaus kentässä esitetyllä tavalla.

Päätös on ehdollinen sille, että kaupunkikehityslautakunta hyväksyy tätä koskevan toimintaohjeen muutoksen.   

Käsittely:

Kaupunginjohtaja esitteli asiaa ja tarkensi esittelytekstiä siten, että elinvoimajohtajaa on kuultu elinvoimajohtajan virantoimitusvelvollisuuden muutoksista ja hän on antanut suostumuksensa näihin muutoksiin.

Lisäksi hän esitti, että päätösehdotuksesta poistetaan päätöksen ehdollisuus, asia siirtyy kaupunginhallitukseen päätettäväksi.  

Päätös

Henkilöstöasiainjaosto päätti esittää kaupunginhallitukselle, ​että kaupunginhallitus hyväksyy elinvoimajohtajan virantoimitusvelvollisuuden muuttamisen selosteosassa esitetyllä tavalla.

 

Tiedoksi

elinvoimajohtaja, vt. kaupunkikehitysjohtaja, kaupunkikehityksen johtoryhmä, kaupungin johtoryhmä