Opetus- ja kasvatuslautakunta, kokous 24.8.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 49 Jäsenen valinta Järvenpään Yhteiskoulun stipendirahaston hallitukseen vuosiksi 2021-2025

JARDno-2021-1696

Valmistelija

  • Pekka Kääriäinen, lakimies, pekka.kaariainen@jarvenpaa.fi

Perustelut

Järvenpään Yhteiskoulun stipendirahaston tarkoituksena on tukea Järvenpään Yhteiskoulun oppilaiden opinto- ja harrastustoimintaa.

Stipendirahaston uudistetut säännöt on hyväksytty opetus- ja kasvatuslautakunnassa 13.4.2021 § 34.

Stipendirahaston sääntöjen 1 §:n mukaan stipendirahastosta myönnetään vuosittain stipendejä kouluopinnoissa menestyneille oppilaille, jollakin alalla erityistä lahjakkuutta ja harrastuneisuutta osoittaneille oppilaille tai kouluyhteisössä myönteisellä tavalla vaikuttaneille oppilaille. Stipendien määrästä ja jakoperusteista päättää rahaston hallitus opettajakunnan esityksen perusteella.

Sääntöjen 3 §:n mukaan stipendirahaston asioita hoitaa, sitä edustaa ja sen varojen käyttämisestä määrää sen hallitus.

Sääntöjen 4 §:n mukaan stipendirahaston hallitukseen kuuluvat Järvenpään Yhteiskoulun rehtori, valtuustokaudeksi kerrallaan yksi Järvenpään kaupungin opetus- ja kasvatuslautakunnan valitsema jäsen ja kaksi opettajakunnan keskuudestaan valitsemaa jäsentä sekä kalenterivuosittain koulun oppilaskunnan hallituksen valitsemat kolme oppilasjäsentä, joista yksi on oppilaskunnan hallituksen puheenjohtaja. Kaikille jäsenille valitaan varajäsenet. Opettajajäsenet valitaan neljä vuotta kestäväksi kaudeksi. Puheenjohtajana toimii rehtori, varapuheenjohtajana virka-apulaisrehtori ja sihteerinä toinen opettajajäsen.

Ehdotus

Esittelijä

  • Merja Narvo-Akkola, palvelualuejohtaja, merja.narvo-akkola@jarvenpaa.fi

Opetus- ja kasvatuslautakunta päättää valita keskuudestaan varsinaisen jäsenen ja hänelle henkilökohtaisen varajäsenen Järvenpään Yhteiskoulun stipendirahaston hallitukseen vuosille 2021-2025.

 

Käsittely

Taru Salmivuori ja Erika Turunen ilmoittivat kiinnostuksensa.

Elina Koivisto esitti, että Erika Turunen on varsinainen jäsen ja Taru Salmivuori varajäsen.

Mikko Laakkonen esitti, että Taru Salmivuori on varsinainen jäsen ja Erika Turunen varajäsen.

Petri Ovaska totesi, että valinta on toteutettava suljetulla lippuvaalilla.

Puheenjohtaja totesi, että oli tehty useita nimiehdotuksia ja vaadittu suljettua lippuvaalia. Puheenjohtaja totesi että, vaali suoritetaan kirjoittamalla lippuun varsinaiseksi jäseneksi esitetyn henkilön nimi.

Ääntenlaskijoiksi valittiin Reetta Nick ja Mikko Laakkonen. Ääntenlaskijat ilmoittivat puheenjohtajalle vaalin tuloksen. Vaalissa oli annettu yhteensä 10 ääntä, jotka jakautuivat seuraavasti: Taru Salmivuori 3 ääntä ja Erika Turunen 7 ääntä.

Puheenjohtaja totesi, että varsinaiseksi jäseneksi oli valittu Erika Turunen. Puheenjohtaja totesi, että henkilökohtaiseksi varajäseneksi oli valittu Taru Salmivuori.

Päätös

Hyväksyttiin päätösehdotuksen mukaisesti.

Valittiin Järvenpään Yhteiskoulun stipendirahaston hallitukseen varsinaiseksi jäseneksi Erika Turunen ja hänen henkilökohtaiseksi varajäseneksi Taru Salmivuori.

Tiedoksi

Valitut, Järvenpään Yhteiskoulu