Lupajaosto, kokous 18.6.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 8 Oikaisuvaatimus / LP-186-2021-00408 / 7.6.2021

JARDno-2021-1397

Valmistelija

  • Ville Voima, tarkastaja, ville.voima@jarvenpaa.fi

Perustelut

OIKAISUVAATIMUS LUPATARKASTAJAN PÄÄTÖKSESTÄ 20.5.2021 § 180(LP-186-2021-00408)

 

Rakennusvalvonviranomainen

Asia:  Oikaisuvaatimus toimenpideluvasta

Oikaisuvaatimuksen tekijä: Naapurikiinteistön 186-1-101-1 (jäljempänä kiinteistö 101-1) Tervanokantie 8 omistajat.

Kiinteistö johon oikaisuvaatimus kohdistuu: 186-401-4-15 (jäljempänä kiinteistö 4-15) Tervanokantie 10.

Kiinteistön 101-1 omistajat ovat tehneet oikaisuvaatimuksen kiinteistön 4-15 toimenpideluvasta. Toimenpidelupa koskee kahden ( 200m2:n ) padelkentän pystyttämistä tehdasvalmisteisista elementeistä. Kenttien seinämät ovat läpinäkyviä joko lasi- tai verkkoelementtejä. Rakennelmassa ei ole kattoa/katosta. Kentän pelialustan pinta on 12mm tekonurmimatto. Oikaisuvaatimuksen tekijä vaatii, että hanke otetaan uudelleen valmisteluun. Todettakoon, että päätöksen uudelleen käsitteleminen edellyttäisi toimenpidelupapäätöksen kumoamista lupajaostossa. Toimenpideluvan hakija hakee vakuutta vastaan oikeutta aloittaa rakennustyöt ennen lupapäätöksen lainvoimaisuutta.      

Oikaisuvaatimuksen sisältö

Pelialue on sijoitettu liian lähelle asuinkiinteistöä Tervanokantie 8. Muilta osin oikaisuvaatimuksen perusteet eivät ole maankäyttö -ja rakennuslain kannalta merkityksellisiä.

 

Päätösehdotuksen perustelut

Kentät sijaitsevat asemakaavassa puistoksi osoitetulla alueella(VP-5). Kaavamääräyksen mukaan alueelle saadaan rakentaa rakennusalojen tai rakennusoikeusmääräysten estämättä puiston käyttöön liittyvä vähäisiä rakennelmia.   Asemakaavassa määritellyt rakennusalat eivät rajoita nyt ko. rakennelmien sijoittelua puistossa, koske ne koskevat vain rakennuksia.  Asemapiirros on mittakaavassa 1/500, jolloin kentän kiinteistöä 101-1 lähinnä olevan nurkan voidaan päätellä sijaitsevan noin reilun 10m etäisyydellä kiinteistöjen välisestä rajasta, ja yli 20m kiinteistöllä sijaitsevasta rakennuksesta. Maankäyttö- ja rakennuslaki sekä sen asetus, ja lakia täsmentävät ympäristöministeriön rakentamisen asetuskokoelma ja Järvenpään rakennusjärjestys, eivät aseta estettä rakentamiselle näillä etäisyyksillä kiinteistöstä 101-1 ja sen rakennuksista. Kaavoitukselta on pyydetty lausuntoa lupahakemuksen käsittelyn yhteydessä, ja kaavoituksella ei ole ollut huomauttamista hankkeesta. Kaavoitus lausui, että toimintansa puolesta kyseinen toiminta on asemakaavan mukaista. Toimenpidelupa on oikeusharkintainen lupa, mikä tarkoittaa sitä, että lupa on myönnettävä, jos luvan myöntämisen edellytykset täyttyvät. Suunniteltu rakentaminen täyttää maankäyttö- ja rakennuslain edellytykset, joten oikaisuvaatimus tulee hylätä.

 

Ehdotus

Esittelijä

  • Taija Karjalainen, rakennustarkastaja, taija.karjalainen@jarvenpaa.fi

Toimenpideluvan mukainen rakentaminen on maankäyttö- ja rakennuslain mukaista rakentamista. Oikaisuvaatimuksessa ei ole esitetty sellaisia seikkoja, joiden vuoksi lupatarkastajan päätös olisi purettava. Hakijalle myönnetään oikeus aloittaa rakennustyöt ennen luvan lainvoimaisuutta.

Päätös

Päätösehdotus hyväksytään ja oikaisuvaatimus hylätään perusteettomana. Hakijalle myönnetään oikeus aloittaa rakennustyöt ennen luvan lainvoimaisuutta.

Tiedoksi

Asianosaiset